O hotărâre foarte bună: centrul municipiului Deva, transformat în zona zoster!

2 octombrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Întrebarea cu schepsis

Inaugurăm astăzi o rubrică nouă – Întrebarea cu schepsis – care se vrea o rubrică de weekend, deci va apare în fiecare vineri, ea fiind menită să descreţească frunţile celor care o citesc.

O hotărâre foarte bună: centrul municipiului Deva, transformat în zona zoster!

Întrebare: Recent, la iniţiativa primarului, Consiliul Local Deva a adoptat o hotărâre prin care să transforme centrul Devei, de la Parcul de la Cetate până la Piaţa Victoriei în zona zoster, interzicându-se astfel de tot circulaţia autovehiculelor în zona respectivă. Credeţi că este o hotărâre bună?

6 Ciprian Lazar 11. Ciprian Lazăr, 30 de ani:
Da, da, e o chestie bună ca să nu mai circule cu maşina, pentru că omul trebuie să aibă un loc şi pe unde să se plimbe. Oricum, sunt foarte multe maşini şi nu avem loc de ele. Este o iniţiativă bună. Nu ştiu dacă ar trebui închisă circulaţia chiar în fiecare zi, dar este bine oricum. Oamenii au nevoie de un loc unde să se plimbe, să se recreeze, şi în parc nu-i foarte mult spaţiu.

    2. Elena Riza, 60 de ani:6 Elena Riza 2
Ce bine ar fi! Ar fi tare bine! Cel mai bine ar fi şi pentru pietoni, şi pentru copii. Da eu aş vrea să se facă pistă de biciclete, pe mine aia m-ar interesa mai mult. Este o pistă la gară, dar nu este bună, pe mine mă interesează să ne plimbăm cu bicicleta pe aici, prin centru.

3. Nicolae Popa, 66 de ani:6 Nicolae Popa 3
Este foarte bine că este o zona zoster, ca să nu se mai circule cu maşinile prin centrul oraşului. Ar mai trebui să se facă piste, ca să avem pe unde circula cu bicicleta. Să facem un pic de mişcare.

4. Octavian Marian, 68 de ani:6 Octavian Marian 4
– Poate că este o iniţiativă bună, pentru că e mai bine pentru liniştea oraşului.
– Să înţelegem că sunteţi de acord să fie declarată porţiunea respectivă ca zona zoster?
– Sunt foarte de acord cu această decizie, să se circule mai mult pe variantă şi prin alte părţi.

5. Ileana Popa, 67 de ani:6 Ileana Popa 5
– Zona zoster… hmm… Este foarte binevenită, să ştiţi. Este centrul vechi, unde n-ar avea ce să caute maşinile acolo.

6. Voichiţa Stângă, 65 de ani:6 Voichita Stanga 6
– No, lăsaţi zona zoster, că ne doare pe aicea (n.r. e la abdomen). Zona zoster este o boală care te doare pe la abdomen şi se tratează foarte greu. Deci, nu v-a mers de data asta…

Explicaţie: Zona zoster este o infecţie virală care afectează rădăcinile nervoase. Se caracterizează prin durere şi apariţia unei benzi eruptive ce se întinde pe o singură parte a corpului. Zona zoster este o boală mai des întâlnită la persoanele adulte şi la cele cu sistemul imunitar slăbit de stres, răni, anumite medicamente sau alţi factori.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Înşelăciunile prin metoda „accidentul” – fără număr

O nouă victimă a înşelăciunilor prin metoda „accidentul” a picat în plasa escrocilor. De data aceasta este vorba de o...

Agresorul din Călan, menţinut după gratii

Valentin Mocan, în vârstă de 38 de ani, agresorul a două femei din Călan, prins în flagrant de poliţişti, rămâne...

Cetăţean italian, rănit într-un accident în Hunedoara

Un cetăţean italian, care circula cu motocicleta pe raza municipiului Hunedoara, a fost victima unui accident rutier, provocat, ieri, de...

Închide