Întrebare din partea senatorului PSD Viorel Sălan pentru ministrul Sănătăţii

29 iunie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Senatorul PSD de Hunedoara, Viorel Sălan (foto), a adresat ministrului Sănătăţii, Nelu Tătar, următoarea întrebare legată de situaţia spitalelor mici din judeţul Hunedoara, cum sunt cele din Orăştie, Haţeg, Lupeni şi nu numai, care se confruntă cu dificultăţi financiare generate de pandemia de Covid-19. Redăm în continuare întrebarea adresată de senatorul hunedorean ministrului Sănătăţii.

Stimate domnule ministru,
Din informaţiile pe care le deţin până în acest moment, a rezultat că mai multe spitale mici din judeţul Hunedoara se confruntă cu o serie de dificultăţi financiare datorate situaţiei generate de epidemia de Covid-19.
Dacă la începutul crizei sanitare, premierul Ludovic Orban afirma în videoconferinţele desfăşurate că vor fi asigurate veniturile unităţilor medicale la nivelul valorilor de contract pentru serviciile medicale spitaliceşti şi o medie lunară pentru serviciile din ambulator, în realitate situaţia a stat diferit. Pe perioada stării de urgenţă s-a plătit doar valoarea de contract pentru serviciile spitaliceşti, dar, în schimb, pentru ambulatorii nu s-a plătit nimic.
Ne aflăm încă în stare de alertă şi managerii spitalelor mici nu ştiu cum anume sunt finanţaţi.
Toate demersurile scrise efectuate pentru a lămuri aceste aspecte au rămas fără răspuns. Casa de Sănătate nu a prezentat clar care este regula după care se fac plăţile acum.
Dificultăţile financiare sunt agravate de faptul că la începutul lunii martie spitalele au fost nevoite să asigure stocurile de urgenţă medicală pentru minimum 45 de zile şi, pentru că nu existau fonduri alocate, materialele respective nu au putut fi achitate furnizorilor şi s-au creat datorii financiare suplimentare.
Toate acestea grevează asupra bunei funcţionări a unităţilor medicale respective.
Faţă de cele expuse anterior, ce măsuri aţi dispus pentru soluţionarea situaţiei?
Vă mulţumesc. Solicit răspuns scris.
Viorel Sălan, senator PSD de Hunedoara

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. liviu spune:

    Am si eu o intrebare.Ai curajul sa publici veniturile nesintite din pensia cumulata cu veniturile de parlametar si modul cum la-i bagat fe fiul tau la dalariu de bugetar?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Atletism. Noile perioade de calificare la Jocurile Olimpice

Recent, Federaţia Internaţională de Atletism şi World Athletics a anunţat noile perioade de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo,...

Simone Tempestini a câştigat, din nou, Raliul Argeşului

Pilotul italian, rezident în România, Simone Tempestini (foto), a câştigat, sâmbătă, Raliul Argeşului, prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri...

Se reiau competiţiile de dans sportiv

Federaţia Română de Dans Sportiv a anunţat, recent, că este posibil să organizeze, în trimestrul IV al acestui an, competiţiile...

Închide