Întreaga conducere a societăţii Transgaz a fost prezentă sâmbătă la Brad. Florin Cazacu: Un vis împlinit pentru comunitatea brădeană

28 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Sâmbătă, sediul Primăriei municipiului Brad a fost arhiplin, motivul fiind semnarea ordinului de începere a lucrărilor la conducta de gaz metan care va alimenta oraşul.

Nu se mai poate da înapoi
Momentul este aşteptat de zeci de ani de brădeni, iar ieri s-a scris istorie, pentru că, la Brad s-au strâns oameni importanţi, directori, politicieni, primari, constructori, dar şi oameni simpli, veniţi la primărie să vadă cu ochii lor că se întâmplă minunea. Investiţia se ridică la 22 milioane de lei şi are ca termen de finalizare trimestrul IV 2019. Finanţarea se face din surse proprii ale societăţii Transgaz.
”Încă dinainte de 1989 se dorea ca municipiul Brad să fie conectat la o reţea de gaz metan. Acest lucru a presupus eforturi financiare şi nu numai. În 2004, când am ajuns prima dată primar, primul punct din promisiuni era aducerea gazului metan la Brad. De atunci s-au întâmplat multe. Astăzi semnăm ordinul de începere a lucrărilor. Le mulţumesc public tuturor celor implicaţi în acest proiect. Aproape 600 de proprietari au trebuit să fie convinşi şi să-şi dea acceptul pentru ca pe terenurile lor să poată trece conducta de alimentare cu gaz metan. Suntem la momentul în care nu mai există înapoi, adică lucrurile vor merge doar înainte şi la anul vom avea gaz metan la Brad. Este un vis împlinit pentru comunitatea brădeană. O şansă pentru dezvoltarea municipiului nostru”, a declarat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad, la semnarea ordinului de începere a lucrărilor de construcţie a conductei de alimentare cu gaz metan.

“Impactul investiţiei va fi unul mare”
”Este adevărat, închidem o etapă, dar ce etapă! Cred că nu există om de aici să nu-şi dorească această investiţie. Este un proiect de infrastructură majoră, cu adresabilitate înspre Munţii Apuseni. Asta arată că există dorinţa să facem o ţară puternică. Am fost în echipa care a clădit, cărămidă cu cărămidă acest proiect. Voi rămâne brădean, indiferent unde mă va duce viaţa”, a spus prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely.
”Banii există, sunt în cont, constructorul trebuie să-şi facă doar treaba. Mă bucur că a câştigat licitaţia o firmă românească. Să ne întâlnim peste 16 luni cu toţii şi să inaugurăm această conductă. La final, peste 30.000 de locuitori din zonă vor beneficia de gaz metan. Impactul investiţiei va fi unul mare, având în vedere că zona a rămas dezindustrializată. Transgaz este o companie listată la bursă. Este clar că zona va fi relansată, iar moţii care au plecat în străinătate pot reveni acasă, pentru că vor avea condiţii bune de trai. Aveţi un judeţ binecuvântat”, a afirmat Ion Sterian, directorul general al Transgaz, prezent la Brad, sâmbătă, împreună cu toată echipa de conducere a societăţii.

Şi hunedoreanul Ciprian Alic a pus umărul…
”Îmi amintesc de vreo 20 de ani, de când Florin Cazacu mergea pe la guvern pentru acest proiect. Să ne reamintim şi de greva foamei. Astăzi trăim clipe importante pentru locuitorii din zonă. Nu pot să nu-i mulţumesc public hunedoreanului Ciprian Alic (n.r.-director Departament Accesare Fonduri Europene-Transgaz), care ne-a ajutat extrem de mult pentru realizarea acestui proiect. E una dintre cele mai fericite zile din viaţa mea, mai ales că azi sunt pentru a doua oară, bunic”, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD şi unul care s-a zbătut pentru ca acest proiect să se realizeze.

Constructorul promite să respecte termenul de finalizare
”Promitem să respectăm întru totul condiţiile contractului. Am luat toate măsurile pentru ca să începem lucrările în scurt timp. Avem suportul administraţiei locale şi judeţene. Forţa de muncă va fi una mare, două sau trei organizări de şantier. Vor fi aproape 100 de specialişti în construcţii aici. Este vorba de o lucrare de impact, iar foarte multe servicii le vom achiziţiona din localităţile pe care le va traversa conducta. Sunt convins că ne vom încadra în termenul de finalizare, sper să ne ajute şi vremea, să demarăm din această iarnă”, a spus Sebastian Călugăr, directorul general al CIS Gaz, constructorul lucrării.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Echipele de gimnastică ale României, calificate pentru mondialele de anul viitor

Ediţia cu nr. 48 a Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Doha este în plină desfăşurare, dar un prim obiectiv...

Echipa Robotix premiată cu titlul de Cetățean de Onoare al județului

Membrii echipei RobotX de la Colegiul Naţional de Informatică "Traian Lalescu" Hunedoara au fost premiaţi azi, vineri, cu titlul de...

Bulina neagră, 26.10.2018

Daniel Gherman, tânăr din oraşul Simeria Pentru că, după ce şi-a recunoscut vinovăţia, a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara la...

Închide