Sport

„Intră la apă“ pentru medalii

Ciprian Marinuţ

Nouă înotători juniori II de la CSS Hunedoara vor lua startul azi la Campionatele Naţionale în bazin descoperit de la Bucureşti, cu gândul de a reuşit cât mai multe prezenţe în finale şi pe podium. Pe lângă adversari, sportivii hunedoreni au de înfruntat şi căldura excesivă.

Obiective îndrăzneţe
Antrenoarea Anca Băjan este încrezătoare în potenţialul sportivilor pe care-i pregăteşte şi a fixat ca obiectiv câştigarea a minimum patru medalii. „Cele mai mari speranţe de a urca pe podium sunt legate de Alexandru Bădeaţă  (foto) (16 ani), singurul sportiv din lotul nostru care este la limita superioară de vârstă acceptată în concurs. Nu înseamnă însă că nu ne punem speranţe şi în cei mai mici, deoarece şi ei sunt talentaţi şi au muncit foarte mult la pregătire. Ne-am săturat de clasări pe locul patru, iar acum, ne dorim cât mai mult prezenţe în finală şi minimum patru medalii“, a precizat Anca Băjan, antrenoare la CSS Hunedoara.

Probleme cu căldura
Faptul că întrecerea se desfăşoară într-un bazin în aer liber sub un soare năucitor influenţează mult randamentul sportivilor. „Până şi apa este foarte caldă, iar copiii suferă din acest motiv, deoarece capacitatea de efort le este afectată. Am înţeles că sunt şi unele defecţiuni la sistemul de răcire a apei, aşa că de azi, vor băga apă rece în bazine cu furtunele. Sperăm însă să nu apară probleme serioase şi sportivii
noştri să concureze cât mai aproape de potenţialul maxim“, a spus Anca Băjan.
Prima care va intra în concurs va fi Ancuţa Păiuş, în proba de 100 metri bras, iar apoi, rând pe rând, vor concura şi ceilalţi sportivi hunedoreni. Lotul clubului CSS Hunedoara este format din următorii nouă înotători: Ancuţa Păiuş, Denisa Iluca, Andreea Nan, Sergiu Cheţe, Alexandru Bădeaţă, Cristina Rotaru, Andra Mălina, Cosmin Pascal şi David Dumitrăşcuţa.
Competiţia începe azi şi se va încheia duminică, după opt reuniuni, câte două în fiecare zi, una dimineaţa şi alta după-masa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.