Actualitate

Într-un oraș din România, bărbații pot avea patru neveste. Mai rău, femeile se cumpără ca la piață

Vă vine se credeți? În România, în secolul XXI, există o zonă în care bărbații se pot căsători cu mai multe femei în același timp, fără să încalce vreo lege! În alte zone din țară, un astfel de act duce la pedepse cu închisoare, însă în cartierul Bendea din orașul tulcean Babadag totul este posibil. Aici, bărbații pot avea chiar și patru soții deodată.

Viitoarele mirese se cumpără
Este vorba despre o comunitate restrânsă din județul Tulcea, care nu­mără aproximativ 1.500 de per­soane. Însă, conform tradiției, nu se obțin așa ușor viitoarele mirese. Tinerii bărbați sunt nevoiți să scoată din buzunar sume semni­fi­ca­tive pentru a păși în fața alta­rului.
O viitoare soție poate cere și 30.000 de euro, sumă deloc mică, mai ales dacă te gândești că băr­batul care o cere de nevastă mai are alte două sau chiar trei acasă. Însă, vorba aceea: „Obrazul subțire cu cheltuială se ține”!
Obiceiul este de origine musulmană
Localnicii din zonă i-au poreclit pe cei din comunitate „rromi tur­ciți”, asta pentru că trăiesc după anumite obiceiuri musulmane păs­trate de zeci de ani. Femeile se mărită de la vârste foarte fragede, iar multe dintre ele sunt pur și sim­plu vândute.
Obiceiurile depind de cât de cu­minte este fata respectivă, de zes­trea pe care o are, familia din care provine, dar și de culoarea părului.

Cele mai căutate femei
Tradiția spune că fetele care au părul blond simbolizează bună­sta­rea, de aceea sunt cele mai cău­tate. Galbenul este culoarea spi­ce­lor de grâu, dar și a aurului, metal scump și apreciat de această co­munitate. Din aceste motive, o fe­meie poate fi vândută și cu suma de 30.000 de euro, spun localnicii.
Prețul fetelor care se apropie de măritiș pleacă de la câteva sute de euro și ajunge până la 30.000 de euro, în funcție de calitățile pe care le au.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura