Într-o scrisoare trimisă de un grup de salariaţi redacţiei noastre: Acuzaţii grave la adresa directorului DSVSA Hunedoara

Natalia Bumbac

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, Daniela Lăncrăjan (foto mic), este acuzată de subordonaţii săi de lucruri grave comise din postura de şef al instituţiei. Într-o scrisoare semnată de „un grup de angajaţi ai DSVSA Hunedoara”, oamenii au cerut ajutorul ziarului nostru, prin publicarea problemelor cu care se confruntă. Aceleaşi nemulţumiri au fost transmise Prefecturii judeţului Hunedoara, se mai precizează în textul scrisorii.

„Se află în conflict de interese”
În respectiva scrisoare se arată că directorul DSVSA Hunedoara este în conflict de interese. „Se cunoaşte foarte bine faptul că doamna director este în conflict de interese cu firma soţului ei, cabinetul medicului veterinar Ioan Lăncrăjan, medic veterinar la CSV Dobra. Cu toate acestea, de mai bine de un an şi jumătate este numită ba director plin, ba cu delegaţie, când în Legea funcţionarului public nr. 188/1999 se precizează clar că nu poate ocupa funcţii publice de conducere cineva aflat în conflict de interese. De asemenea, se ştie la nivelul Prefecturii Hunedoara faptul că Marcela Ciuca a fost transferată de Daniela Lăncrăjan la compartimentul Resurse umane, după ce în 2012 a uzat de datele personale ale unor angajaţi ai unităţii luând credite în numele lor. Chiar nu poate fi destituită această femeie?”, se întreabă autorii anonimi ai scrisorii.

„Hăituiţi, umiliţi, ameninţaţi şi denigraţi”
Pe lângă asta, în scrisoarea cu pricina, directoarea Lăncrăjan este acuzată că hărţuieşte angajaţii Laboratorului, comandând controale atât pe activitatea fiecăruia, cât şi pe a întreg compartimentului. Rezultatele nu ar fi fost pe placul ei, aşa că nu a semnat rapoartele de audit. „A cerut un audit asupra Laboratorului, efectuat de Aurora Peterffy, audit comandat pentru ca Laboratorul să fie declarat incompetent, la cerinţa doamnei director. Pentru că nu a fost aşa, doamna director nici până astăzi nu a vrut să semneze raportul de audit. Apoi a comandat un raport de activitate al fiecărui angajat al Laboratorului sanitar-veterinar (doar al angajaţilor din Laborator, nu al angajaţilor din întreaga instituţie) pe perioada 01 ianuarie – 30 august 2018, raport ilegal şi imoral, deoarece cine poate să-şi amintească ce a făcut cu opt luni în urmă. Colegii au fost ameninţaţi că vor fi plătiţi conform raportului de activitate, ceea ce este ilegal din moment ce avem o lege a salarizării bugetarilor. A făcut aceste lucruri pentru a hărţui oamenii deoarece şi-au cerut drepturile în justiţie, iar doamna director nu acceptă să o contrazici. Astfel că, personalul Laboratorului este hăituit, umilit, ameninţat şi denigrat din punct de vedere profesional. În plus, doamna director ameninţă că va concedia în decembrie tot personalul contractual. Într-un cuvânt, face tot ce poate să distrugă un laborator performant în care s-a muncit enorm pentru a fi unul dintre cele mai competitive din ţară. Ajutaţi-ne, fiindcă am ajuns la capătul puterilor. Oare nu există nimeni competent care s-o înlocuiască pe doamna director Lăncrăjan?”, se scrie în finalul scrisorii.

Prefectura a transmis petiţia la Bucureşti
Toate cele susţinute în depeşa anonimă au fost transmise şi prefectului judeţului Hunedoara, au precizat autorii scrisorii. Contactat pe acest subiect, prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, a declarat că a primit petiţii de la angajaţii DSVSA Hunedoara, petiţiile nefiind de competenţa sa. Prin urmare, le-a direcţionat către Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în subordinea căreia se află Direcţia din judeţ.
Precizăm că am vrut să aflăm şi să inserăm în acest articol şi opinia directorului Daniela Lăncrăjan. Dar, cu toate stăruinţele noastre, nu am reuşit să-i obţinem un punct de vedere, deşi am insistat la telefon, i-am transmis şi mesaje în acest sens. De aceea, precizăm că, dacă solicită acest lucru, îi vom publica punctul de vedere, referitor la acuzaţiile aduse de grupul de salariaţi din instituţia pe care o conduce.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.