Sport

Interviu cu Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon sportiv. „Mergem la Tokyo cu speranţe la o medalie”

Prezentă la Deva pentru a onora invitaţia pilotului Mihai Leu, cel care a fost pro­motor al primei etape din cadrul Campio­natului Naţional de Super Rally, Trofeul Deva 2020, fosta înotătoare Camelia Potec (foto), acum preşedintele Federaţiei Ro­mâne de Nataţie şi Pentatlon Sportiv, ne-a răspuns, cu amabilitatea-i cunoscută, la câteva întrebări.

Reporter: Mai întâi, vreau să vă întreb cum a fost la Deva, la prima etapă a Cam­pionatului Naţional de Super Rally?
Camelia Potec: Foarte frumos, vremea a fost deosebită, Mihai Leu a fost şi el într-o formă bună, chiar dacă maşina lui a mai făcut figuri. Este important că nu au fost incidente majore şi noi ne-am bucurat cu toţii de aceste întreceri. Îi felicit pe organi­za­tori şi totodată pe sportivii care au urcat pe podiumul de premiere, dar şi pe spectatorii prezenţi în număr foarte mare pe tot traseul, care i-au aplaudat pe sportivii participanţi.

Reporter: Aţi fost prezentă la multe com­petiţii în judeţul Hunedoara. Am putea spune că sunteţi un… cetăţean de onoare al judeţului nostru?
Camelia Potec: Sunt o româncă get-be­get, căreia îi place competiţia sportivă, par­ticip la competiţiile din toate sporturile, merg acolo unde sunt invitată, nu numai la com­petiţiile de nataţie, sport pe care l-am practi­cat şi îl reprezint. Cu judeţul dvs. am o legă­tură mai aparte, pentru că am venit an de an la concursurile de nataţie organizate aici, la Hunedoara, fie ca preşedinte al federaţiei sau când am fost tânără sportivă. Acum am venit la Deva la o competiţie de Super Rally, mă bucur că am făcut acest lucru, chiar dacă este mai departe de Bucureşti. Am venit cu multă plăcere şi o să mai vin cu drag ori de câte ori sunt invitată.

Reporter: V-aţi dori să aveţi şi la nataţie atmosfera pe care aţi întâlnit-o la auto­mobilism, cum a fost aici la Deva?
Camelia Potec: Eu cred că şi la noi, la nataţie, este multă emulaţie. Chiar vă invit să veniţi la competiţiile noastre. Trebuie să ţinem cont însă că sunt competiţii cu totul diferite, iar la noi acum sunt competiţiile în bazin descoperit, o să avem şi noi emulaţia necesară pentru astfel de întreceri. Este însă foarte bine că lumea vine la sport, aplaudă şi susţine competitorii şi astfel ridică mo­ralul tinerilor, celor din generaţiile care vin din urmă.
Reporter: Sincer, e greu să convingi oamenii cu greutate de decizie din Minis­terul Tineretului şi Sportului că tinerii trebuie să să facă sport, să facă mişcare?
Camelia Potec: Cred că oamenii din MTS ştiu cu toţii acest lucru sau ar trebui ca ei să ştie şi nu cred că mai trebuie convinşi. Eu cred că populaţia României trebuie să fie conştientă că sănătatea este cea mai importantă, iar pentru a fi sănătoşi trebuie să duci un stil de viaţă sănătos, să nu faci ex­cese foarte mari, să mănânci sănătos. Trebuie să avem mare grijă să avem un pro­gram care să combine munca cu mişcarea, iar în fiecare zi să avem şi momente de re­laxare.

Reporter: Ne vedem la Tokyo cu sportivi români calificaţi la competiţia olimpică de nataţie?
Camelia Potec: Chiar dacă s-a tot zvonit că Jocurile Olimpice de la Tokyo nu se vor ţine, noi, cei de la nataţie, ne pregătim pentru marea competiţie. Eu asta îmi doresc, obiec­tivul nostru, al celor de la nataţie, rămâne acelaşi. Mergem la Tokyo la fel de motivaţi
să câştigăm o medalie. Sunt ferm convinsă că şi alţi sportivi, de la alte discipline olim­pice merg cu aceleaşi obiective, să câştige medalii. Sportivii români se pregătesc în condiţiile actuale de pandemie, sunt com­petiţii care apar în calendarul internaţional, toate ţările doresc să ajungă la Olimpiadă. Au început competiţiile intrenaţionale,cele de calificare, iar noi vom participa la aceste com­petiţii. În concluzie, ne vedem la Tokyo, la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Interviu realizat de Nicolae Gavrea

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura