Actualitate

Intervenţie la lumina lanternei pentru salvarea unei femei, în Munţii Orăştiei

O femeie de 30 de ani, care a suferit o fractură la piciorul drept în timp ce conducea un ATV, pe un drum din Munţii Orăştiei, a fost salvată de para­medici şi salvamontişti în urma unei in­tervenţii dificile desfăşurată, în noap­tea de duminică spre luni, la lu­mina lanternelor.

Pe teren accidentat
Potrivit Inspectoratului pentru Si­tuaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, acci­dentul s-a petrecut într-o zonă montană, împădurită, greu accesibilă, pe raza localităţii Costeşti, la doi kilo­metri distanţă faţă de drumul de acces, ceea ce a făcut imposibilă deplasarea ambulanţei SMURD până la victimă.
„Astfel, doar la lumina lanternei, unul dintre paramedici, având asupra gean­ta de prim ajutor şi geanta cu atele vacuum, a fost nevoit să urce pe un teren accidentat, aproximativ un kilo­metru, până la locul unde se afla tânăra. Imediat după ce a reperat victima, salvatorul i-a acordat îngrijiri medicale, iar după sosirea echipajului Salvamont, femeia a fost imobilizată şi transpor­tată cu ajutorul tărgii, până la ambu­lanţa SMURD”, a precizat sursa citată. Paramedicii au constatat faptul că fe­meia prezenta o fractură la piciorul drept şi au transportat-o la Spitalul Ju­deţean de Urgenţă din Deva. (A. Năstase)