Intersecţie pentru salvarea de vieţi omeneşti

6 aprilie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Sorina Popa

Câteva sute de cetăţeni din Peştişu Mare au făcut cereri, de ani de zile, către Consiliul Judeţean, pentru a se realiza o intersecţie semnalizată pe Drumul Judeţean 687, în zona care duce către satul Nandru. În acest loc, în ultimii cinci ani, spune un locuitor din Peştişu Mare, Ladislau Demeter, şi-au pierdut viaţa şase oameni, în accidente de circulaţie.
O soluţie de excepţie
„De mai mulţi ani ne tot chinuim să obţinem realizarea acestui proiect, însă nimeni nu ne-a băgat în seamă. Anul trecut, am mers la noua conducere a Consiliului Judeţean şi văd că s-au mişcat repede, au găsit soluţia rapid pentru ca să nu se mai întâmple accidente şi să-şi piardă viaţa oamenii. Am strâns semnături de la 400 de persoane din Peştişu Mare, pentru a se rezolva această problemă”, a spus Ladislau Demeter, locuitor din Peştişu Mare.
„Nu trebuia să fie nici un accident mortal în zonă, că tot făceam această intersecţie. Este o soluţie de excepţie, cea identificată şi realizată. Şoferii sunt nevoiţi să încetinească pe tronsonul respectiv. Există posibilitatea de intrare şi ieşire pe toate drumurile adiacente tronsonului de drum judeţean dintre Deva şi Hunedoara. Meritul este al cetăţenilor din zonă, al celor de la Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean şi al Poliţiei Rutiere. Continuăm să îmbunătăţim viaţa hunedorenilor”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
„Merită orice efort pentru salvarea de vieţi omeneşti”
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Daniel Andronache (foto), a declarat că investiţia în intersecţia respectivă a costat 300.000 de lei. „Am analizat toate variantele pentru zona respectivă, având toate datele necesare. Am ajuns la o soluţie extrem de bună, iar atunci când vremea ne-a permis, am trecut la lucru. Lucrările au durat o lună de zile. Este clar că sunt şi nemulţumiri vizavi de această investiţie, aici se ieşea din drumul secundar în cel judeţean trecând peste linia continuă, ceea ce nu era în regulă. Acum nu se mai face asta, dar orice efort merită pentru a salva vieţi omeneşti. Am mai identificat şi alte zone de pe DJ 687 cu probleme, evaluăm situaţiile şi vom stabili ce măsuri aplicăm. În zona unde s-a realizat intersecţia şi parapeţii metalici s-a turnat covor asfaltic şi s-a decolmatat şi canalul colector de sub drum”, a declarat Daniel Andronache, vicepreşedinte al CJ Hunedoara, cel care coordonează domeniul drumurilor judeţene.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
N-au trecut nici prima probă

Ieri s-a desfăşurat prima probă a concursului pentru postul de manager al Spitalului Judeţean din Deva. Testul grilă a fost...

„Din luna mai, deponeul ecologic va fi funcţional”

Interviu cu Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara

Militari implicaţi într-un dosar de contrabandă cu ţigări

Ieri, la primele ore ale dimineţii, mascaţii au percheziţionat mai multe domicilii şi autovehicule ale unor persoane din judeţele Hunedoara...

Închide