Actualitate

Interlopul Cristian Niţu, încătuşat în faţa magistraţilor

Andreea Lazăr

Deveanul Cristian Bogdănel Niţu (foto), figură cunoscută în lumea interlopă din judeţ, a fost prezentat, ieri, încătuşat, în faţa magistraţilor hunedoreni. Acesta este cercetat, alături de alte 18 persoane, cetăţeni români şi sirieni, într-un dosar de înşelăciune cu utilaje.

Unul din liderii reţelei
Declaraţii schimbate sau afirmaţii în contradictoriu cu cele date în faza de cercetare penală. La asta s-a rezumat şedinţa completului de judecată, în care a fost audiată o parte dintre inculpaţi. Cele mai multe acuzaţii le-au fost aduse sirianului Hassan Saleh şi lui Constantin Răceanu, aflaţi de altfel în arest, despre care cei audiaţi au spus că ar fi primit diferite sume de bani şi ar fi intermediat transportul utilajelor dintr-o ţară în alta. Printre liderii reţelei se numără şi deveanul Cristian Niţu. Acesta este acuzat că a sprijinit financiar gruparea româno-siriană, care a prejudiciat mai multe firme de leasing de utilaje cu aproximativ un milion de euro. Potrivit rechizitoriului, membrii grupării achiziţionau camioane şi diverse utilaje, pentru care falsificau actele, ca apoi să le vândă în Irak şi Siria.

Mai multe condamnări la activ
Cele 18 persoane au fost reţinute în luna februarie a acestui an, de către ofiţerii DIICOT, în urma unor percheziţii în opt judeţe din ţară şi în municipiul Bucureşti. Dintre aceştia, şase se află în arest, restul fiind cercetaţi în stare de libertate, cu interdicţia de a nu părăsi ţara. Magistraţii au stabilit, ieri, un nou termen de judecată pentru sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor.
Cristian Bogdănel Niţu nu se află la prima abatere legislativă. Deveanul a fost arestat în vara anului 2003, în cadrul operaţiunii „Valahia”, declanşată pe teritoriul Bulgariei. Niţu a fost prins în flagrant, alături de alţi bărbaţi, în timp ce  încerca să plaseze o sută de mii de euro falşi. În anul 2004, deveanul a fost din nou arestat, de data aceasta în dosarul „Spumă şi Bibanu”, fiind eliberat ulterior, împreună cu membrii grupării.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura