Interesul pentru învăţământul dual, în creştere în judeţul Hunedoara

13 noiembrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Ministerul Educaţiei are în derulare mai multe programe privind încurajarea accesului la educaţie, dar şi pentru reducerea abandonului.

Potrivit răspunsului primit în urma unei interpelări, în România, părăsirea timpurie a şcolii predomină mai ales în rândul celor aflaţi în situaţii de risc, respectiv tinerii din comunităţi rurale, familii cu venituri modeste, romii şi alte minorităţi. Pentru aceste grupuri vulnerabile, Guvernul a aprobat „Strategia privind reducerea părăsirii timpurii a şcolii“, document ce conţine măsuri care trebuie implementate până în 2020. Alte politici care vin în sprijinul incluziunii sociale sunt: alocarea de locuri speciale pentru copiii romi în licee şi universităţi; extinderea modalităţii de acordare a drepturilor copiilor cu cerinţe speciale; îmbunătăţirea participării, calităţii şi eficienţei învăţământului terţiar.
Un alt proiect derulat de Ministerul Educaţiei este ROSE, un proiect în valoare de 200 de milioane de euro, ce se va implementa până în 2022 şi care se va adresa liceelor cu performanţă scăzută, dar şi facultăţilor, în sprijinirea reducerii abandonului şcolar. De asemenea, a fost aprobată „Metodologia de organizare şi funcţionare a învăţământului dual“, fiind reglementat învăţământul profesional de tip dual, organizat la iniţiativa operatorilor economici, elevii beneficiind de sprijin financiar din partea acestora.
De altfel, în judeţul Hunedoara, s-au făcut paşi în această direcţie – în sprijinul învăţământului dual. Dacă în anul şcolar precedent au existat nu mai puţin de 98 agenţi economici care au solicitat 25 de clase, cu un total de 671 locuri, pentru acest an şcolar, în jur de 120 agenţi economici au solicitat 26 clase de învăţământ profesional, cu 728 locuri şi trei clase de învăţământ profesional dual cu 84 de locuri.
Este foarte important ca elevii noştri să aibă parte de îndrumare de calitate şi, la finalizarea cursurilor, de un loc de muncă stabil şi bine plătit.
Natalia – Elena Intotero, deputat PSD de Hunedoara

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Aflată în Top 10 la nivel naţional, în domeniul serviciilor de profil: Apa Prod Deva a primit „Premiul Naţional” de la CCI a României

Apa Prod SA a primit „Premiul Naţional” din partea Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Apa Prod SA a...

Campionatul naţional de gimnastică al junioarelor, fără medalii pentru devence

Desfăşurat la Sala Sporturilor din Deva, campionatul naţional de gimnastică pentru junioare a consemnat un fapt mai rar întâlnit. CNS...

Autobergamo Deva, lideră în campionatul Under 19

Deţinătoare a titlului şi lideră în Liga I de futsal, Autobergamo Deva are rezultate excelente şi în campionatul de tineret...

Închide