Întâlnire la Petroșani pe tema reorganizării Complexului Energetic Hunedoara

5 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Politica si administratie

 

La sediul din Petroșani al Complexului Energetic Hunedoara, prefectul județului, Călin Petru Marian, a răspuns invitației liderilor sindicatului „Muntele” din Valea Jiului, și a participat la o întâlnire în cadrul căreia sindicaliștii au prezentat problemele urgente ale membrilor și au cerut sprijinul pentru accelerarea procesului de reorganizare a companiei.  A participat la discuții Vetuța Stănescu – deputat PNL de Hunedoara, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi și conducerea C.E.H. reprezentată de Cristian Roșu – administrator special și Samuel Dioane – director general.

Printr-o informare prezentată la începutul discuțiilor, sindicaliștii au solicitat „Sprijinul și implicarea autorităților în identificarea urgentă a soluțiilor care pot duce la evitarea falimentului celui mai mare angajator din județ, garantând succesul procesului de reorganizare”.

Reprezentanții salariaților din mineritul Văii Jiului, au cerut reprezentanților legislativului, Vetuța Stănescu și ai executivului, prefectul Călin Petru Marian, să sprijine mineritul prin aprobarea unei Ordonanțe de Urgență  care să permită C.E.H. accesul la fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale, constituit la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

De asemenea, potrivit președintelui executiv al Sindicatului „Muntele”, Alin Sin, procesul de reorganizare a activității CEH este extrem de întârziat și trebuie urgentat pentru a evita falimentul.

Atât prefectul județului, Călin Petru Marian, cât și Vetuța Stănescu, deputat PNL au răspuns tuturor întrebărilor sindicaliștilor. Conform celor prezentate, în următoarele 3 luni, se va putea vorbi de înființarea Complexului Energetic Valea Jiului, care se va desprinde de Termocentrala Mintia.  (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Scenariile de funcționare pentru instituțiile de învățământ din județul Hunedoara

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care a aprobat Hotărârea nr....

Recepţie finală la Cardiologia deveană

Spitalul de Urgenţă Deva are acum o nouă secţie modernă, funcţională la parametrii optimi   Sorina Popa Ieri, a fost...

Bulina albă

Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara Pentru că urmăreşte cu consecvenţă realizarea investiţiilor demarate de consiliul judeţean, deplasându-se frecvent...

Închide