Instructor auto prins la volan fără permis

Livia Botici

Un instructor auto din localitatea Blăjeni a fost prins de poliţiştii hunedoreni în trafic, cu toate că avea permisul suspendat de mai multe luni.

Pericol public

Un vechi proverb românesc spune: „nu fă ce face preotul, fă ce zice acesta”. În cazul de faţă, preotul din proverb s-ar putea foarte bine înlocui cu instructorul auto. Aflat în timpul programului de serviciu, un bărbat din localitatea Blăjeni, instructor auto cu experienţă de 20 de ani în conducerea maşinilor, a fost prins profesând cu permisul de conducere suspendat. Instructorul, de 40 de ani, se afla în autoturism împreună cu unul dintre elevii săi, pe care, probabil că îl învăţa regulile de circulaţie şi legile pe care trebuie să le respecte fiecare şofer. Omul s-a gândit, probabil, că văzând maşină de şcoala auto, poliţiştii nu-l vor întreba chiar pe el, ditamai instructorul, de permis. Dar, uite, că n-a fost aşa.

Printre poveţele adresate elevului, cu siguranţă ar fi trebuit să se afle şi faptul că, atunci când are permisul suspendat, nu mai are voie să conducă nici un autoturism. „Bărbatul a fost prins în timpul unei razii efectuate de poliţiştii de la Serviciul de Poliţie Rutieră. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care are permisul suspendat”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.