Inspectorii antifraudă au descins la brutăriile din Valea Jiului

23 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

mar-4803Maximilian Gânju

Mai multe unităţi de panificaţie din Valea Jiului au fost închise de inspectorii de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, în urma unui control fulger.
Acţiunea de control derulată în week-end a vizat mai multe unităţi din cele şase localităţi ale Văii Jiului, iar inspectorii DGAF au descoperit că, în ciuda tuturor avertizărilor, nu sunt emise bonuri fiscale ori se încearcă sustragerea de la plata taxelor către bugetul statului. La trei brutării din Petroşani a fost sistată activitatea temporar şi s-au acordat amenzi în urma controalelor efectuate la punctele de desfacere a produselor. Inspectorii au constatat că la magazinele de desfacere a produselor de panificaţie deţinute de brutării angajaţii nu dădeau bon fiscal, deşi aveau casă de marcat, iar astfel nu înregistrau în contabilitate vânzările.
De altfel, cele mai multe abateri constatate de inspectorii antifraudă au fost legate de încălcarea obligaţiilor legale de utilizare a caselor de marcat. Cei sancţionaţi au explicat că vina aparţine angajaţilor, fiind vorba de neglijenţă şi nicidecum de evaziune, însă acest lucru nu i-a scăpat de avertismente. Cei avertizaţi au posibilitatea de a contesta sancţiunea în instanţă, lucru pe care au anunţat că-l vor face.
Acţiunile de control efectuate de DGAF în zonele cu risc fiscal ridicat vor continua, în scopul îmbunătăţirii conformării fiscale voluntare şi a disciplinei financiare, prin înregistrarea tuturor veniturilor şi emiterea bonurilor fiscale. Direcţia Generală Antifraudă Fiscală îi îndeamnă pe cumpărători să ceară bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achiziţionat, pentru că astfel beneficiază de siguranţă în consum şi echitate în tratament fiscal.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Polemici dure şi nemulţumiri faţă de proiectul de management integrat al deşeurilor

Deşi este în curs de realizare, proiectul prin care se doreşte crearea unui sistem de colectare şi gestionare a deşeurilor...

Ajutor de salvare de 20 de milioane de euro pentru CEH

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) va beneficia de un ajutor de salvare de 20 de milioane de euro, bani care vor...

S-a cerut sprijin la minister, pentru serviciul de termoficare din Valea Jiului

Prefectul judeţului, Sorin Vasilescu (foto), şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, au participat la o întâlnire la sediul Ministerului...

Închide