ActualitateFlash

Inspectoratul Şcolar, dat în judecată de primării

Nicolle Ebner

După Primăria Haţeg, care, la jumătatea lunii ianuarie, a dat în judecată Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, pe care-l acuză de abuz în ceea ce priveşte reorganizarea sistemului de învăţământ, şi Primăria Lupeni a apelat la instanţă, din aceleaşi motive.

„Nu au nici o şansă de izbândă”

Reprezentanţi ai Primăriei Lupeni confirmă faptul că, zilele trecute, au dat în judecată IŞJ Hunedoara, deoarece nu sunt de acord cu modul în care a decis reorganizarea unităţilor de învăţământ din Lupeni, respectiv numirea Centrelor de Execuţie Bugetară (CEB). La rândul său, primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş, a apelat la aceeaşi metodă de a-şi arăta susţinerea faţă de cadrele didactice din oraş, acuzând IŞJ Hunedoara de abuz, deoarece aplicarea noilor măsuri ale reformei în sistemul de învăţământ, fără acceptul primăriilor, este un atentat la autonomia administraţiilor locale. „Din punctul meu de vedere, cele două administraţii locale nu au nici o şansă de izbândă în instanţă, deoarece avizul primăriilor este consultativ. Am acţionat conform legislaţiei în vigoare şi de comun acord cu sindicatele. Noi am trimis propunerile la minister, pentru noua reţea şcolară şi ministerul este cel care va aproba noua reţea, nu inspectoratul”, a declarat Alexandru Lăutaru, inspectorul general şcolar.

Potrivit sursei mai sus citate, primăriile din Haţeg şi Lupeni sunt singurele care au atacat în instanţă modul în care au fost comasate unităţile de învăţământ şi înfiinţarea CEB-urilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura