Inspectoratul Şcolar, dat în judecată de primării

13 aprilie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Nicolle Ebner

După Primăria Haţeg, care, la jumătatea lunii ianuarie, a dat în judecată Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, pe care-l acuză de abuz în ceea ce priveşte reorganizarea sistemului de învăţământ, şi Primăria Lupeni a apelat la instanţă, din aceleaşi motive.

„Nu au nici o şansă de izbândă”

Reprezentanţi ai Primăriei Lupeni confirmă faptul că, zilele trecute, au dat în judecată IŞJ Hunedoara, deoarece nu sunt de acord cu modul în care a decis reorganizarea unităţilor de învăţământ din Lupeni, respectiv numirea Centrelor de Execuţie Bugetară (CEB). La rândul său, primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş, a apelat la aceeaşi metodă de a-şi arăta susţinerea faţă de cadrele didactice din oraş, acuzând IŞJ Hunedoara de abuz, deoarece aplicarea noilor măsuri ale reformei în sistemul de învăţământ, fără acceptul primăriilor, este un atentat la autonomia administraţiilor locale. „Din punctul meu de vedere, cele două administraţii locale nu au nici o şansă de izbândă în instanţă, deoarece avizul primăriilor este consultativ. Am acţionat conform legislaţiei în vigoare şi de comun acord cu sindicatele. Noi am trimis propunerile la minister, pentru noua reţea şcolară şi ministerul este cel care va aproba noua reţea, nu inspectoratul”, a declarat Alexandru Lăutaru, inspectorul general şcolar.

Potrivit sursei mai sus citate, primăriile din Haţeg şi Lupeni sunt singurele care au atacat în instanţă modul în care au fost comasate unităţile de învăţământ şi înfiinţarea CEB-urilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Stilul hâtru, miştocăreala, caterinca şi obişnuinţa de a face haz de necaz sunt cu siguranţă printre primele „atribute” ale celor...

Victima şi-a prins hoţul

A furat pe cine nu trebuia! Asta a păţit un bărbat din Cugir, care a spart o boxă de la...

Praful de la Mintia, aproape de maximul admis

După ce, sâmbătă, deputatul PSD Laurenţiu Nistor a făcut o reclamaţie către Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) din judeţul Hunedoara,...

Închide