Comunitate

INSEMEX Petroșani, prezent la întrunirea de la Bruxelles

Magdalena Șerban

Recent, o delegație din partea Insti­tutului Național de Cercetare-Dez­voltare INCD INSEMEX Petroșani a participat, la Bruxelles (Belgia), la evenimentul “Repowering the EU with Hydrogen Valleys”, realizat în contextul REPowerEU și al Planurilor Industriale Green Deal. A fost or­ga­ni­zat de DG Cercetare și Inovare a Co­mi­siei Europene și susținut de Hydrogen Europe, Hydrogen Europe Research și Parteneriatul pentru hidro­gen curat.

Rol prioritar

Hydrogen Valleys constituie zone geografice în care economia UE cu hidrogen funcționează la nivel local și include cetățeni. Astfel, contribuie la obiectivele REPowerEU prin extin­derea producției și ofertei de hidrogen verde pentru a satisface cererea în creștere din industrie, transport și alte sectoare. Pentru ca Europa să rămână lider în desfășurarea văilor hidro­ge­nului, industria europeană a hidro­ge­nului, comunitatea științifică și regiunile europene, împreună cu Comisia Euro­peană, trebuie să intensifice și să accelereze acțiunile comune.
Sub acest aspect, Comisia Euro­peană a alocat o sumă supli­men­tară de 200 de milioane EUR pentru Hydrogen Valleys, ca parte a REPowerEU. Acest lucru va aduce UE mai aproape de dublarea numărului de văi de hidrogen din Europa.
„Manifestarea a reunit întreaga co­mu­nitate pentru a discuta despre rolul cen­tral al Hydrogen Valley în dema­ra­rea economiei hidrogenului la nivel local și s-a prezentat o gamă largă de soluții inovatoare pentru hidrogen. Hidrogenul este unul dintre domeniile prioritare în care sunt necesare teh­no­logii inovatoare și pregătite pentru piață, pentru a ac­ce­le­ra eliminarea tre­ptată a combus­ti­bililor fosili”, a punc­tat dr. ing. George Artur Găman (foto), di­rec­torul ge­ne­­ral al Insemex Petroşani şi pre­şedintele de onoare al Aso­ciaţiei Sal­va­torilor Mi­ni­eri şi de Supra­faţă.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura