Comunitate

INSEMEX Petroșani, noi orizonturi de colaborare

Magdalena Șerban

Recent, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Pro­tecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani a găzduit o vizită de studiu din partea delegației con­sorțiului care im­ple­men­tează proiectul european TRACER – ”Strategii in­te­ligente pentru tranziția re­giunilor cu utilizare intensivă a cărbu­nelui”.

O mai bună cunoaștere
„Cu ocazia vizitei efectuate la sediul INSEMEX, liderul de consorțiu și partenerii din Grecia, Serbia, Bulgaria, Polonia, Belgia și România s-au familia­rizat cu domeniile noastre de activitate și cu infra­struc­tura de care dis­pu­nem, în vederea inițierii de noi colaborări și schimburi de experiențe știin­țifice. În acest sens, am organizat o pre­­zen­tare tematică susținută în sala de consiliu, urmată de o vizită în cadrul Depar­ta­men­tu­lui pentru Se­curitatea Explozibililor și Arti­co­lelor Piro­tehnice. Au luat parte repre­zen­tanți ai me­diului academic, ai me­diu­lui de cercetare și ai ONG-urilor. Le mulțumim pentru interesul mani­festat în legătură cu activitatea și performanțele noastre și spe­răm în dez­voltarea unor viitoare par­te­­ne­riate solide”, a precizat dr. ing. George Artur Găman (medalion), direc­torul ge­neral al INCD INSEMEX Petroșani și președintele Aso­ciației Salvato­rilor Minieri și de Suprafață.
Amintim că proiectul TRACER are ca scop sprijinirea a nouă regiuni care utilizează intensiv cărbunele, aflate în etape diferite ale procesului de tranziție din punct de ve­dere energetic, în vederea elaborării sau ac­tualizării Strategiilor regionale de cercetare – inovare (C&I) și a realizării schimbului de experiență, pentru a facilita tranziția către sisteme energetice durabile. Cele nouă regiuni europene cu o istorie îndelungată în exploatarea cărbunelui și utilizarea acestuia pentru producerea energiei electrice sunt Regiunea de Sud-Est, Bulgaria; Boemia Nord-Vest, Republica Cehă; Regiunea Lusația, Brandenburg și Dresda, Germania; Macedonia de Vest, Grecia; Silezia Supe­rioară, Polonia; Regiunea Vest / Valea Jiului, România; Regiunea Kolubara, Serbia; Re­giunea Donețk Ucraina și Țara Galilor, Marea Britanie.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura