Comunitate

INSEMEX Petroșani, din nou la înălțime. Recunoaștere internațională la EUROINVENT 2025

Magdalena Șerban

Cea de-a XVII-a ediție a EURO­IN­VENT – Expoziția Europeană a Crea­ti­vității și Inovării, aflată sub Patronajul Ministerului Cercetării, Inovării, Dez­voltării și Digitalizării, s-a încheiat sâm­bătă, 10 mai, la Palatul Culturii din Iași, cu decernarea premiilor pen­tru cele mai remarcabile realizări în domeniile me­dicinei, tehnologiei, indus­triei auto și nu numai. Așa cum au obișnuit la fiecare ma­nifestare importantă, cei de la Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă – INCD INSEMEX Petroșani au fost premiați și au avut parte de apreciere maximă.

În top
,,Evenimentul a fost organizat de Forumul Inventatorilor din România, Europe Direct Iași, Universitatea Gheorghe Asachi din Iași și Uni­ver­sitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A reunit peste 700 de invenții și proiecte din 37 de țări, prezentate de cercetători și inventatori din mediul academic, instituții specializate și organizații inter­na­ționale. INCD INSEMEX Petroșani a participat cu o serie de invenții din do­meniul său specific de activitate, toate fiind remarcate și premiate de juriu cu 6 medalii de aur, 4 medalii de argint, 2 premii speciale și 2 certificate de ex­ce­lență. Felicitări întregii echipe INSEMEX pentru implicare, profesio­na­lism și perfor­man­ță”, a transmis dr. ing. George Artur Găman (me­dalion), directorul general al Insemex Petroşani şi preşedintele de onoare al Asociaţiei Salvatorilor Mi­nieri şi de Suprafaţă.

Continuă tradiția
EuroInvent 2025 a însemnat peste 640 de proiecte inovatoare în com­pe­tiție. Timp de două zile, evenimentul s-a desfășurat pe mai multe paliere – Expoziția Internațională de Invenții și Proiecte Inovative precum și Conferința Internațională ICIR EuroInvent. În cadrul expoziției au fost expuse peste 640 de lucrări provenind din 37 de țări, iar la Con­ferința Internațională ICIR EuroIn­vent, axată anul acesta pe ingineria ma­terialelor, au foat prezentate peste 140 de lucrări științifice. Tot în cadrul Euro­Invent 2025 au fost organizate: Salonul de carte tehnico-științifică și artistică – sub egida Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR), cu peste 200 de volume participante, Salonul de artă, cu participarea a 68 de artiști pre­cum și workshopuri și activități te­matice, dedicate transferului tehnologic, colaborărilor internaționale și educației inovatoare. Organizatorii au anunțat deja perioada următoarei ediții: 28–30 mai 2026, când se va marca „majoratul” EUROINVENT, la aniversarea a 18 ani de la debutul său. Evenimentul continuă să fie un punct de întâlnire esențial pentru inventatori, cercetători, universități și institute din întreaga lume, reafirmând rolul României în promovarea excelenței științifice internaționale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura