Înregistrări audio-video în traficul din judeţ

5 ianuarie 2012 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Începând din acest an, poliţiştii de la Serviciul Rutier Hunedoara beneficiază de sisteme de supraveghere audio-video, prin care asigură transparenţa activităţii lor şi prin care pot dovedi corectitudinea cu care sunt aplicate sancţiunile în cazul abaterilor în traficul rutier.
La sfârşitul lui 2010, Ministerul Administraţiei şi Internelor a dotat Poliţia Română cu 10 astfel de sisteme, acestea fiind repartizate în judeţele Argeş, Vâlcea, Dolj, Sibiu, Hunedoara şi Arad, precum şi la Secţia de Poliţie Autostrăzi. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, noile sisteme, care permit înregistrarea audio şi video a discuţiilor dintre poliţiştii rutieri şi şoferi, în trafic, au fost deja amplasate pe două autospeciale din judeţul nostru. „Sistemele au fost repartizate, în principal, la serviciile rutiere care au în responsabilitate DN 7. Acestea vor asigura transparenţă activităţii poliţiei rutiere, furnizarea materialului probator în cazul contestării măsurilor aplicate de poliţie, diminuarea cazurilor de ultraj împotriva poliţiştilor rutieri şi eliminarea eventualelor cazuri de corupţie în rândul acestora”, a precizat Niţu.
Înregistrarea audio-video se efectuează continuu, 24 din 24 de ore, atât în interiorul autospecialei de poliţie, cât şi în exteriorul acesteia, întrucât microfonul portabil asigură transmiterea de date până la o distanţă de 300 de metri faţă de maşină. De altfel, camera video asigură filmarea în exteriorul autovehiculului pe o rază de până la un kilometru pe timp de zi şi 300 de metri pe timp de noapte. (C. Ghenea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cotele apelor au atins un prag critic

Din cauza precipitaţiilor extrem de reduse, în Estul Văii Jiului, apa ar putea fi restricţionată. Seceta a adus un record...

Noua taxă de poluare ne pune pe jar

Noua taxă de poluare îi pune pe jar pe proprietarii de autoturisme din judeţ. Încă nu se ştie exact când...

Primii paşi spre echitate în educaţie

Începând din acest an, şcolile vor primi bani de la Guvern şi pentru cheltuieli curente şi utilităţi, nu doar pentru...

Închide