Îngrijirea aparatului de cafea în 3 pași
Dacă vă numărați printre persoanele care adoră să se trezească înconjurate de mirosul cafelei proaspăt râșnite și vă doriți ca acest lucru să nu se schimbe, atunci aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează vrem să vă sărim în ajutor prin a vă oferi câteva sfaturi de îngrijire a aparatului de cafea pe care îl dețineți. Veți afla care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgeți zilnic, săptămânal și lunar pentru ca acesta să funcționeze la fel de bine ca în prima zi și să vă ofere cele mai gustoase cești de cafea, de fiecare dată. Vă garantăm că, după ce aflați detaliile de la noi, vă veți simți mai încrezător și veți curăța aparatul cu mai multă certitudine. Deci, aveți numai de câștigat urmând acești pași. La final, tot ce vă rămâne de făcut este să vă invitați familia la o ceașcă, în fiecare dimineață și să vă bucurați împreună de aromele preferate. Și ca să aflați cum ajungeți în acest punct, citiți în continuare.
Înainte de a începe enumerarea pașilor, vrem să facem și o mică mențiune. Fie că preferați cafeaua decofeinizată, fie poate cafeaua boabe, aflați că sfaturile pe care urmează să vi le oferim vi se vor potrivi indiferent de situație. Tot ce contează este să le urmați îndeaproape pentru a vă asigura că aparatul de cafea este curățat la perfecție. Așadar, puteți savura orice sortiment vă doriți, atâta timp cât curățarea este corectă și în profunzime.
Iar acum că v-am făcut introducerea, putem trece și la enumerarea promisă. În primul rând, vrem să ne concentrăm pe curățarea zilnică. Aveți 3 pași simpli de îndeplinit: curățarea exteriorului, a zațului de cafea și a accesoriilor. Curățarea exteriorului aparatului este importantă pentru ca acesta să nu capete o peliculă lipicioasă și pentru a îndepărta stropii de apă sau de lapte. Curățarea zațului de cafea este necesară pentru buna funcționare a espressorului și pentru ca recipientul destinat să nu dea pe afară. La finalul fiecărei zi, scoateți recipientul care strânge resturile de cafea și spălați-l atent înainte de următoarea folosire. Nu în ultimul rând, curățarea accesoriilor ține de ștergerea cu o cârpiță umedă a grupului de preparare sau „brew group”. Din acest grup fac parte dușul de preparare, sita și portafiltrul. Asigurați-vă că acestea sunt curate la finalul fiecărei zi și nu veți întâmpina niciun impediment.
Trecem mai departe și ajungem la următorii 3 pași din curățarea săptămânală. Pentru a vă asigura că aparatul de cafea funcționează în parametri obișnuiți, acesta trebuie curățat și săptămânal. Deci, iată ce aveți de făcut: un detartraj, o curățare mai profundă a grupului de preparare și o curățare a brațului pentru spumarea laptelui. Detartrajul constă în folosirea unei soluții detartrante speciale ce poate elimina depunerile de calcar și ajuta la performanța mai ridicată a aparatului de cafea. Asigurați-vă că folosiți soluția potrivită, în funcție de espressorul pe care îl aveți. Curățarea în profunzime a grupului de preparare constă în desfacerea grupului pe piesele menționate mai devreme și spălarea acestora sub jet de apă. Puneți-le la uscat și, apoi, vor fi gata de reutilizare. Cât despre curățarea brațului pentru spumarea laptelui, dacă vă doriți să evitați reziduurile, atunci trebuie să îl spălați sau ștergeți și pe el, la fel de des precum restul accesoriilor. Dacă vă formați o rutină bine stabilită, cu siguranță nu veți avea probleme.
Nu în ultimul rând, cea de-a treia categorie constă în 2 ultimi pași de curățare, de data aceasta lunară. Este vorba despre curățarea în profunzime a întregului aparat de cafea, precum și de verificarea și înlocuirea pieselor problematice. Dacă espressorul dumneavoastră dispune de setări smart, atunci, cel mai probabil vă veți putea folosi de setarea deep clean sau auto clean. Aceasta ajută la curățarea în profunzime a aparatului, în special la interior și în locurile greu accesibile. Recomandarea noastră este să lăsați programul să meargă la final de zi, după ce știți sigur că aparatul nu va mai fi folosit. Ca apoi, de dimineață, să vă beți cafeaua cu și mai multă aromă. Iar pentru a încheia procesul de îngrijire a acestui electrocasnic, tot ce vă mai rămâne de făcut este să îi verificați piesele și să le înlocuiți pe cele problematice. Citiți cu atenție sfaturile din manualul de utilizare pentru a vă asigura că faceți totul așa cum trebuie.
Iar acum că ați aflat toți pașii, aveți liber la savurat cafele alături de cei dragi. De vreme ce îi veți urma atent, veți folosi produsele de curățare corecte și veți citi manualul ori de câte ori aveți nevoie, nu veți avea ce piedici să întâmpinați. Totul va merge lin, curățarea va fi făcută la momentele potrivite iar cănile de cafea vor surprinde cu arome mai speciale ca niciodată. Sperăm că sfaturile oferite v-au fost de ajutor. Pentru și mai multe, navigați mediul online.