Sport

Îngenuncheaţi la final

Ciprian Marinuţ

Dava Deva a plătit tribut lipsei de experienţă în partida cu ocupanta locului trei, ACS Odorheiu Secuiesc. Trupa lui Karoly Gaşpari a condus cu 1-0 şi 2-1, dar a pierdut cu 2-7, încasând trei goluri în ultimul minut al meciului disputat sâmbătă, în Sala Sporturilor din Deva.

Scor exagerat
Diferenţa mare de scor este nedreaptă, întrucât devenii au jucat de la egal la egal trei sferturi din meci cu echipa antrenată de fostul tehnician al CIP Deva, Zoltan Jakab. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 2-4, iar devenii au încasat trei goluri în ultimele 60 de secunde ale celui de-al doilea meci disputat în 2012 în Liga I de futsal. Dava a jucat curajos, însă i-a lipsit sângele rece în atac şi a comis erori copilăreşti în defensivă. Prima repriză s-a încheiat cu un scor alb, în ciuda unor ocazii bune de ambele părţi. Macingo, Petrescu şi Moţ au fost aproape de gol pentru Dava în startul partidei, iar ocaziile semnate de Biro (16), Csoma (16) şi Birtalan (17) au fost parate senzaţional de portarul internaţional al Davei, Ionuţ Florea.

Au condus de două ori
Dava a dat tonul la goluri prin Petrescu (22) care a deviat un şut al lui Macingo. Birtalan (24) a restabilit egalitatea, iar Dava a trecut iar la putere (2-1), prin reuşita lui Moţ (25), care a punctat după pasa lui Alin Paul. Peste doar două minute, Csoma a egalat cu un „şpiţ” în colţul lung, iar apoi Doltea (28) a speculat o eroare defensivă a devenilor şi a adus prima dată avantaj (2-3) pentru ACS Odorheiu. Tinerii jucători deveni au picat psihic, iar Birtalan (30) a majorat diferenţa, la 2-4, după ce a deviat mingea printre picioarele lui Florea. Ultimele 10 minute s-au jucat de la egal la egal, dar în cele 60 de secunde de încheiere, ACS a punctat de alte trei ori prin Birtalan, Doltea şi Bajko.
Dava rămâne pe penultimul loc, cu doar două victorii, dar speră că va urca în clasament în etapele următoare.

Dava Deva – ACS Odorheiu Secuiesc 2-7 (0-0)
Au marcat: Petrescu (22), Moţ (25)/Csoma (27, 39), Birtalan (24, 30), Doltea (28, 39), Bajko (39); spectatori: 100.
Dava Deva: portari: I. Florea, A. Bozan; jucători de câmp: C. Macingo, A. Muhtaseb, S. Mateescu (c), A. Buta, V. Ionaşcu, A. Moţ, A. Paul, Al. Petrescu. Antrenor: Karoly Gaşpari.
ACS Odorheiu: portari: R. Peter, N. Peti; jucători de câmp: G. Doltea, Z. Mihaly, R. Kepiro, Z. Szekely, F. Csoma, B. Birtalan, T. Jakab, B. Bajko, A. Laszlo, A. Biro.
Antrenor: Zoltan Jakab.
Arbitri: Gabriel Mocean (Câmpia Turzii) şi Adrian Cârnaţi (Aiud)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura