Informare de presă: se suspendă internările în spitale

23 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Ieri, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acţiunii, avizat de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităţilor sanitare publice şi private.

Astfel, începând de astăzi, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervenţiile chirurgicale şi alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti, care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogramate.
De asemenea, se suspendă consultaţiile programate şi programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice şi private.
În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe şi care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.
Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului şi a permanenţei personalului, prin introducerea activităţii medicale în regim de ture şi gărzi, fără afectarea salarizării personalului.
Grupul de Comunicare Strategică

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cine tărăgănează recepţia lucrărilor de la Baia Sărată?

Lucrările de reabilitare la Baia Sărată, secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, au fost finalizate. Astăzi ar trebui...

Bulina neagră, 24.03.2020

Claudiu Varga, tânăr din Petroşani Pentru că a fost arestat preventiv fiind acuzat că, împreună cu un alt individ, au...

Bulina albă, 24.03.2020

Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că la iniţiativa sa, Consiliul Local al municipiului a aprobat alocarea sumei de 525.000...

Închide