Încurcături la Deva Mall

02 deva mall (8)

Nicolle Ebner

 Un întreprinzător din Deva a declanşat războiul împotriva administratorului Deva Mall. Omul de afaceri spune că-i va da în judecată pe cei care s-au făcut stăpâni pe barul de la etajul întâi al supermarketului, pentru o banală restanţă la chirie, fără să-l înştiinţeze, în timp ce era plecat din ţară.

„S-a făcut stăpână pe barul meu”
Pentru barul „Heaven Caffe”, Marian Frangu a închiriat spaţiul de la etajul unu al complexului comercial Deva Mall, în luna aprilie 2008. Şi lui, ca şi celorlalţi comercianţi, care au închiriat spaţii în noul Mall, li s-a promis că acesta va fi deschis în luna iunie, dar în realitate, complexul comercial a fost deschis abia în luna decembrie 2008. Omul de afaceri declară că din iunie şi până în decembrie, nu a produs nimic şi nu a recuperat nici un leu din investiţia de 50.000 de euro, făcută pentru barul Heaven Caffe. „Banii mei erau blocaţi din vina lor, pentru că nu au reuşit să finalizeze construcţia. Am semnat şi o scrisoare de garanţie de 5.600 de euro, pentru situaţii neprevăzute şi am fost de acord şi cu o chirie de 28 euro/mp, pentru că ni s-a promis cel mai mare dever din oraş. Am plătit lunar chirie de peste 6.000 lei, utilităţi de 2.000 lei şi sume considerabile, pentru reclame în care Heaven  Caffe nu se regăseşte nicăieri”, menţionează patronul barului. Numai că, Mall-ul din Deva nu a reuşit să închirieze toate spaţiile nici după aproape un an de la inaugurare, ba mai mult, o parte dintre chiriaşi a renunţat la spaţiile închiriate. „Activitatea a fost foarte, foarte slabă, cu mult sub promisiunile făcute la semnarea contractului de închiriere a spaţiului, or, fără clienţi, nu ai vânzare, şi dacă nu ai vânzare, nu ai bani”, mai spune Marian Frangu.

Unul cu ponoasele, altul cu foloasele
Din motivele mai sus menţionate, omul de afaceri spune că nu a putut plăti la timp chiria, restanţa acumulată fiind în jur de 15.000 lei. „Eram în străinătate, când am fost anunţat că Simona Suciu, administratorul Deva Mall, mi-a încasat garanţia de 5.600 de euro. Banca m-a anunţat, nu administratorul, care, până atunci, în fiecare lună mă suna să mă informeze că a emis facturile pentru chirie şi utilităţi. După ce mi-a încasat garanţia, s-a făcut stăpână şi pe barul şi terasa de la intrarea în complexul comercial. Şi asta, pentru o datorie de 15.000 lei, în condiţiile în care numai marfa din bar şi de la terasă era de 11.000 lei. Eu plătesc facturile la furnizori, iar Simona Suciu vinde marfa plătită de mine, în barul amenajat pe banii mei şi dotat cu aparatura mea. Am o singură întrebare: este normală şi legală procedura de care a făcut uz administratorul Mall-ului din Deva? Iar răspunsul nu-l pot afla, decât de la organele abilitate şi în instanţă”, a declarat Marian Frangu, menţionând că a luat legătura cu avocatul firmei pe care o conduce, în vederea demarării procedurilor prin care să-l tragă la răspundere pe administratorul spaţiului comercial.
N.R. – Din păcate, până la închiderea ediţiei, nu am reuşit să luăm legătura cu administratorul Deva Mall, pentru a prezenta şi punctul său de vedere.

4 comentarii la „Încurcături la Deva Mall

 • 6 noiembrie 2009 la 9:54
  Legătură permanentă

  D-le si D-na SUCIU , pentru nemernicia de a sustiune cu obstinatie un handicapat ca Hada sa ajunga primar la Hunedoara , ve-ti plati. Stiti care va fi plata voastra ? Cucuveaua care o sa cinte vesnic pe mall-ul d-voastra .Sa auzum de bine …..

 • 6 noiembrie 2009 la 15:04
  Legătură permanentă

  Mda… uite ce se-ntampla cand vrei sa fii cel mai tare din parcare. Parcarea-i goala. Aici e si mana vesnicului primar Mircia Muntean care sufoca orasul cu magazine. A vrut sa aiba si mall, ca deh, asa da bine la popor, a sprijinit familia Suciu, fara insa sa se gandeasca de unde vor veni clienti. Devenii nu sunt pregatiti pentru mall, femeile din Deva prefera inca pantofii de 50 de lei de la tineretului si nu cei de 4-500 de lei de la Benvenutti, de exemplu. Cand populatia are, in mediu, 6-8 milioane vechi salariu, de unde sa ai pretentia sa aiba bani de shopping in mall?

 • 11 martie 2010 la 14:18
  Legătură permanentă

  deva mall e de vinzare in ……. PUBLITIM!!!!!!!
  ha-ha-halerelor!!!!!!!!!!!!!!

 • 13 martie 2010 la 14:00
  Legătură permanentă

  Mda…ma rog si „d-nul” Frangu e la fel ca si ei, asa ca…hotului de hot e frica, nu sunt mai prejos unul ca celalalt, parca nu demult, era prieteni f apropiati…, fiecare primeste ce merita…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.