Sport

Încurcat de Federaţie, ajutat de deveni şi prietenii din K1

Ciprian Marinuţ

Bogdan Juratoni (foto), singurul reprezentant al României la turneul de box de la Londra, şi unicul hunedorean participant la Jocurile Olimpice, s-a pregătit în ţară cu luptători de K1. Pugilistul devean a fost obligat să accepte astfel de adversari, pentru a suplini absenţa turneelor internaţionale la care a avut interdicţie, din cauza imaginii negative a Federaţiei Române de Box.

Preşedinte certăreţ, sportivi cu suflet
Situaţia conflictuală dintre preşedintele F.R. Box, Rudel Obreja, şi FIBA (Federaţia Internaţională de Box Amatori) s-a spart în capul pugiliştilor români. Boxerii tricolori au primit aviz negativ de participare la majoritatea turneelor internaţionale din acest an, astfel că pregătirea pentru Olimpiadă a lui Bogdan Juratoni a avut de suferit.
Rămas fără turnee, pugilistul devean a compensat prin sparringuri (n.r.-meciuri test) cu boxeri profesionişti sau luptători de K1. „Am avut nişte băieţi buni lângă mine, care m-au ajutat la meciurile test din ultima perioadă“, a spus Bogdan. Primul partener de antrenament a fost Victor Puiu, iar schimburile dure de lovituri din meciurile cu acesta l-au călit pe Bogdan. „Bogdan are o stângă senzaţională“, aprecia Puiu, fost campion naţional la amatori. Al doilea partener al lui Bogdan a fost Gabriel Flutur, un adversar mult mai înalt, care are 92 de kilograme, cu mult peste cele 74 ale lui Bogdan. Al treilea coleg de sparring din zilele de pregătire a fost un alt boxer din galele K1: Ionuţ Stoica. Şi el are 90 de kg, dar Juratoni s-a simţit perfect în ring în compania sa. „Puiu face box profesionist în SUA, Gabriel Flutur e un sportiv de la mine din Deva, care participă în turnee de K1, iar Ionuţ Stoica vine tot de la K1. Toţi m-au ajutat. A trebuit să apelez la ei, pentru că nu prea sunt boxeri în ţară care să mă ajute pe mine. Ei sunt mai mari, mai puternici, am avut în cine să dau şi de la cine să primesc şi aşa am compensat eu lipsa de turnee”, a subliniat Juratoni.

Vis de aur
Bogdan Juratoni (categoria 75 kilograme) şi-a propus ca obiectiv medalia de aur, deşi nu are o experienţă prea mare, iar la ultimele Campionate Mondiale, a luat doar bronzul. ”Cred că o să iau aurul, dar depinde şi de factorii de acolo. Depinde de Dumnezeu. Eu mi-am făcut treaba, cred că sunt cel mai bun din categorie. M-a învins ucraineanul Hirtov la Mondiale, dar nu mă bătea dacă eram în formă. Sunt foarte optimist, motivat, pentru că am muncit şi m-am pregătit”, a mărturisit sportivul.
Atuurile lui Juratoni în ring sunt condiţia fizică şi combativitatea: ”Nu sunt foarte tehnic, sunt puţin mai mic de înălţime, dar compensez cu o condiţie fizică excelentă şi prin faptul că sunt puternic, bun la bătaie şi atac mereu”, a spus pugilistul devean.
Bogdan Juratoni, 22 ani, component al clubului Dinamo Bucureşti, este antrenat Napoleon Gheorghe şi a fost descoperit de deveanul Silviu Vulc. Primul meci al pugilistului devean va fi sâmbătă (28 iulie), apoi, celelalte faze ale turneului sunt pe 2 august (optimi), 6 august (sferturi), 9 august (semifinale) şi 11 august (finala). Tragerea la sorţi are loc mâine, 27 iulie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.