EvenimentFlash

Închisoare pentru foştii şefi de la EM Petrila

Carmen Cosman

Tribunalul Gorj a decis, ieri, păstrarea pedepselor cu închisoarea pentru cei trei foşti şefi ai Exploatării Miniere Petrila. Doar pe latura civilă s-a modificat, puţin, dispozitivul sentinţei.

Condamnări de la şase ani în sus

Tribunalul Gorj a pronunţat, ieri, sentinţa în „Dosarul Petrila”, dar nu a adus modificări majore la decizia iniţială a Judecătoriei Târgu Jiu. Justiţia a menţinut latura penală a sentinţei, de condamnare la închisoare a celor trei inculpaţi din Dosarul „Petrila 2008”, şi a operat modificări doar pe latura civilă. De precizat că sentinţa a fost amânată de trei ori, până la pronunţare, iar magistraţii au motivat că este o cauză extrem de complexă, iar legea permite să se acorde amânări, dar care însumate, nu pot depăşi două săptămâni.
Astfel, conform deciziei magistraţilor gorjeni, fostul director al EM Petrila, Aurelian Necula, a rămas cu o condamnare de şapte ani şi şase luni de închisoare. De asemenea, fostul şef securitate minieră Gheorghe Roşu are de executat şase ani şi jumătate de închisoare, la fel ca şi Dan Ştefan Ungur, fost şef al staţiei de salvare minieră de la EM Petrila. Aceleaşi pedepse au fost pronunţate de Judecătoria Târgu Jiu, dar avocaţii inculpaţilor au declarat apel la această sentinţă, considerând că pedepsele aplicate sunt prea mari. Şi rudele victimelor au atacat prima sentinţă, considerând că, din contră, pedeapsa ar fi prea uşoară.
Sentinţa Tribunalului Gorj nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.