Început bun al Poliţiei Rurale

Sorina Popa

La două luni de la reorganizarea Poliţiei Rurale, se pare că toată lumea e mulţumită de schimbare. Astfel, prefectul de Hunedoara a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că nu s-au înregistrat sincope în funcţionarea acestei părţi a Poliţiei hunedorene. La rândul său, comisarul şef Marcel Zaharie, adjunct al şefului IPJ Hunedoara, a afirmat că poliţiştii patrulează în satele hunedorene, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. De fapt, singura noutate care ne-o aduce această reorganizare este că în mediul rural, se fac, începând cu 1 septembrie, patrulări 24 de ore din 24.

Se suplimentează efectivele  
Comisarul şef Marcel Zaharie a declarat că, cheltuielile cu funcţionarea Poliţiei Rurale vor creşte cu siguranţă după reorganizare. Un lucru cert este că efectivele Poliţiei Rurale vor fi suplimentate în zona cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, astfel încât să fie prevenite infracţiunile care ţin de patrimoniul cultural naţional. „Poliţia va intensifica activităţile desfăşurate în zona comunei Orăştioara de Sus, unde va fi o supraveghere mult mai atentă”, a afirmat comisarul şef Marcel Zaharie.
Deşi circumspect la începutul reorganizării Poliţiei Rurale, prefectul Attila Dezsi susţine că acum şi-a revenit şi că principalul câştig al situaţiei îl reprezintă faptul că lucrătorul de poliţie poate fi întâlnit mai mult printre cetăţeni. În judeţ, funcţionează opt secţii de Poliţie Rurală şi cinci posturi de poliţie comunală, care acoperă activitatea din cele 55 de comune hunedorene.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.