Sport

Începe sezonul competițional pentru gimnaștii români

Componenți ai loturilor naționale, Ioana Stănciulescu (foto), Antonia Duță, Emilian Neagu și Rafael Szabo însoțiți de antrenorii Cristian Moldovan și Marius Berbecar dar și de kineto­te­ra­peutul Corneliu Roșu, au făcut de­plasarea la Baku unde cei patru gim­naști vor participa la Cupa Mondială de la Baku, programată între 31 martie și 3 aprilie.

Calificări pentru Olimpiadă
Ioana Stănciulescu revine în com­pe­tițiile internaționale după un an și patru luni. Ea va concura în calificări la toate cele 4 aparate, Antonia Duță la trei aparate (nu va intra în calificări la paralele), în timp ce Rafael Szabo și Emilian Neagu au fost înscriși fiecare la sol și inele.
Este prima competiție inter­națio­nală din acest sezon, un sezon care se anunță foarte important pentru spor­ti­vii noștri care vor participa la Campio­na­tele Europene programate în luna iunie la Munchen și, apoi, în luna oc­tom­brie la Campionatele Mondiale care se vor desfășura la Liverpool, competiții de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.
Federația Română de Gimnastică a anunțat și componența echipelor cu care România va participa la o altă competiție internațională, o etapă de Cupă Mondială care se va desfășura la Jesolo-Italia, peste o săptămână.
Au fost înscrise în competiție seni­oa­­rele Mara Ceplinschi, Ana Maria Bărbosu, Andreea Preda, Bianca Dorobanțu, loana Stănciulescu și Silviana Sfiringu iar dintre junioarele noastre vor fi prezente la întreceri Amalia Ghigoarță, Amalia Puflea, Crina Tudor, Ella Oprea. Sabrina Voinea și Teodora Stoian. Sunt gim­nas­tele pe care antrenorii coordonatori ai celor două loturi contează la competițiile menționate mai sus dar și la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) la care vor fi prezente junioarele.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura