Comunitate

Începe sesiunea de admitere la Universitatea din Petroşani

Magdalena Şerban

Procesul de admitere la Universitatea din Petroşani se va desfăşura sub forma concursului de dosare, delimitarea candidaţilor urmând să se realizeze electronic, în funcţie de media obţinută prin aplicarea formulei de calcul şi de ordinea opţiunilor marcate pe cererea de înscriere. Universitatea din Petroşani a fost evaluată de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi a obţinut cea mai înaltă certificare, respectiv calificativul de instituţie de învăţământ superior cu „grad de încredere ridicat”.

Cele mai mici taxe din ţară
În acest an sunt peste 1.200 de locuri disponbile pentru o gamă largă de specializări. Totodată, candidaţii din Republica Moldova, din Diaspora sau din orice altă ţară din cadrul sau din afara Uniunii Europene beneficiază de locuri bugetate separat. Sesiunea de admitere va avea loc în intervalul 8 -19 iulie. ,,Cei interesaţi se pot înscrie la sediul instituţiei noastre sau la centrele de înscriere deschise în mai multe localtăţi din ţară sau chiar on-line, accesând www.upet.ro, secţiunea Admitere. Am optat şi pentru această posibilitate online pentru a scuti viitorii studenţi de deplasări la universitate, urmând ca după ce sunt declaraţi admişi să aducă diplomele în original“, a afirmat prof. univ. dr. ing. Sorin Radu (foto), rectorul Universităţii din Petroşani.
Pentru studiile universitare de licenţă din cadrul celor trei facultăţi ale instituţiei de învăţământ superior din Valea Jiului (Facultatea de Ştiinţe, Facultatea de Mine, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică) sunt disponibile 615 de locuri bugetate, suplimentate de cele 629 cu taxă. La master, locurile bugetate sunt 210, iar cele cu taxă sunt în număr de 698. De asemenea, românii de pretutindeni sunt aşteptaţi cu 138 de locuri la studiile de licenţă şi de master. Cât priveşte taxele practicate în cazul locurilor cu plată, la studiile universitare de licenţă taxa este de 2.000 de lei pe an, la master este 2.400 lei, iar la doctorat este de 3.500 de lei. Oferta universitară numără 22 de specializări de licenţă, 14 de domenii de master si 4 domenii de doctorat. Pentru a veni în sprijinul hunedorenilor, s-au deschis centre teritoriale de înscrieri. Unul este la Deva, în cadrul Liceului Tehnologic „Grigore Moisil“, situat pe Strada Titu Maiorescu, nr. 24, iar altul este la Hunedoara, la sediul Colegiului Economic „Emanoil Gojdu“, situat pe Strada Alexandru Vlahuţă, nr. 1 Bis.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura