Începe recensământul traficului rutier

19 aprilie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

03 recensamant traficOana  Mihnea

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale dă startul recensământului traficului rutier, acţiune care va avea loc şi pe şoselele hunedorene. Înregistrarea circulaţiei pe reţeaua de drumuri naţionale va fi realizată prin intermediul unităţilor CNADNR-ului din teritoriu, respectiv Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri.

Pentru drumurile judeţene şi comunale, înregistrarea se va efectua de către autorităţile locale, respectiv consiliile judeţene, cu coordonare tehnică şi metodologică din partea CNADNR. Metoda prin care se va realiza prevede înregistrări automate, cu caracter permanent şi înregistrări manuale, pe formulare. Recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o dată la cinci ani şi are drept scop determinarea repartiţiei şi evoluţiei în timp a traficului de vehicule de marfă şi persoane pe reţeaua de drumuri publice interurbane din România şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia. Astfel, vor fi monitorizate următoarele tipuri de vehicule: biciclete şi motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete şi autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane şi derivate cu două, trei şi patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă şi vehicule cu tracţiune animală. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, în a cărei administrare se află şi şoselele hunedorene, va efectua recensământul de circulaţie rutieră astăzi, 20 aprilie a.c. şi marţi 28 aprilie a.c. între orele 8.00-12.00 şi 12.00-18.00. Posturile în care se desfăşoară recensământul vor fi semnalizate printr-un jalon aşezat pe partea dreaptă a drumului, pe care se va monta o plăcuţă cu numărul postului. Amplasarea posturilor se va face în afara platformei drumului, neafectând traficul rutier.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lăsat fără maşină

Un tânăr din Uricani a rămas cu o pagubă de 30.000 de euro, după ce maşina i-a fost furată de...

Parc eolian la Petroşani

Consiliul Local Petroşani a aprobat asocierea cu o firmă pentru realizarea unui parc eolian pe o suprafaţă de 30 de...

Accident în lanţ, cu două maşini şi o căruţă

Zilele trecute, un bărbat din judeţul Gorj, şoferul unei dubiţe, a provocat un accident rutier pe un drum naţional din...

Închide