Începe demolarea fostei Cantine Restaurant din Hunedoara

Cristina Ghenea

Deşi pare greu de crezut, ruina fostei Cantine Restaurant din municipiul Hunedoara va rămâne doar o amintire. Asta, pentru că, după zeci de ani de aşteptări, demolarea ei în sfârşit începe.
Situată la intersecţia dintre bulevardele Republicii şi Libertăţii, clădirea dezafectată a fostei Cantine Restaurant din Hunedoara aproape că începuse să se dărâme singură. Imensa clădire a fost construită odată cu dezvoltarea combinatului siderurgic şi era, pe timpuri, cea mai mare cantină a Hunedoarei, având şi regim de restaurant şi găzduind şi numeroase nunţi. A fost închisă, însă, după Revoluţie şi a fost lăsată în paragină, ajungând, astăzi, să fie doar o ruină imensă, care găzduieşte oameni ai străzii şi chiar infractori.
Deşi cetăţenii au cerut în repetate rânduri demolarea clădirii, autorităţile locale au tărăgănat povestea de-a lungul anilor, susţinând că sunt „legate de mâini şi de picioare“, căci imobilul este în proprietatea privată a unei persoane, care – chipurile – e de negăsit. Potrivit actualei conduceri a primăriei, începând din vară, proprietarul cantinei a fost somat în repetate rânduri să ia măsuri în ceea ce priveşte aceste ruine, iar din august şi până în prezent, i-au fost eliberate, acestuia, două autorizaţii de demolare. La insistenţele Primăriei, acesta a cedat, în cele din urmă, şi s-a apucat de treabă. Imobilul a fost împrejmuit, iar o parte dintre utilaje au fost trimise, ieri, la cantină, urmând ca demolarea să înceapă zilele astea şi să fie finalizată într-o perioadă de două – trei săptămâni. Pe spaţiul fostei Cantine, primăria va pune gazon.

6 comentarii la „Începe demolarea fostei Cantine Restaurant din Hunedoara

 • 9 noiembrie 2012 la 9:18
  Permalink

  Gazon in locul cantinei??? Parca, in campanie, era vorba de Casa Pensionarilor.

 • 9 noiembrie 2012 la 10:03
  Permalink

  Domnul Arion pregateste pentru pensionari un loc linistit ,, cu iarba verde ” ; eventual si o felicitare ….

 • 10 noiembrie 2012 la 21:22
  Permalink

  Dna Cristina Ghenea, inainte sa publicati ceva, ar trebui sa va informati!

  Greseala! Nu a fost inchisa dupa revolutie, ci, mult mai tarziu, cred ca, prin anii 2000-2002!

 • 10 noiembrie 2012 la 22:03
  Permalink

  2000-2002 este inainte de revolutie?

 • 20 noiembrie 2012 la 20:35
  Permalink

  Pentru aceasta trebuie sa ii multumim in primul rand PSD-ului si apoi tovarasului (acum DOMN) Doru Gaita& complicii (Gugila,etc). Ar trebui sa extindeti tema articolului incepand de la cum s-a privatizat cantina si cati bani s-au luat imprumut de la banca,punand gaj cladirea cantinei. Puteti scrie un articol si despre mastile de gaze si sculele cumparate (LA UN PRET DE 3 ORI MAI MARE) cu vreo 50.000.000.000 lei vechi de Siderurgica, de acelasi Gaita,care avea un dosar la DNA,finalizat,cred,cu NUP- pe aceasta tema. Probabil daca analizati activitatea (frauduloasa) a acestui domn,veti avea material pentru tot anul 2010 si 2011 .

 • 20 noiembrie 2012 la 20:52
  Permalink

  Daca este adevarat ce spuna Doru, atunci nu este de mirare ca au obtinut dreptul de a demola cladirea. Nu s-au inteles corbii la cascaval, si s-a ales praful. De altfel, nu ma mira.. Pe tot ce a pus mana dl. senator Gaita s-a asternut preful distrugerii si al degradarii. Ce s-a mai intamplat cu terenurile detinute Gaita in incinta stadionului si bunurile care erau pe ele? Nu stiu cum i-a scapat Casa alba de la Cincis ca era in vizorul dl-ui fost senator si director al Siderurgica.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
INSEMEX Petroşani, medalia de aur la Nurenberg

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă-INSEMEX din Petroşani au impresionat în Germania la...

O medalie asigurată, multe alte speranţe

Înotătorii de la CSS Hunedoara au reuşit un start bun în prima zi a Campionatelor Naţionale de Nataţie în bazin...

Raj Tunaru îşi vinde hotelul la jumătate de preţ

Pentru că nu a reuşit să-şi vândă hotelul, omul de afaceri Raj Tunaru (foto) a decis să mai reducă din

Închide