Începe calvarul pe străzile Devei!

11 mai 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Livia Botici

Începând din această săptămână, şoferii care vor trebui să tranziteze municipiul Deva, pe şoseaua de centură, vor fi direcţionaţi prin centrul oraşului. Ieri, la intersecţia DN7 cu strada Horea, au fost instalate semafoarele şi semnele de circulaţie, care timp de şase luni vor devia circulaţia de pe drumul naţional.

Nervi în plus

Lucrările de modernizare a reţelei de canalizare, din cadrul programului ISPA, vor da peste cap circulaţia rutieră din municipiul Deva, începând din această săptămână şi până pe data de 15 noiembrie. Potrivit reprezentanţilor poliţiei rutiere hunedorene, perioada următoare va fi una dezastruoasă pentru conducătorii auto, asta, deoarece va fi imposibil de evitat pierderea timpului în coloană. „Accesul auto în municipiul Deva se va desfăşura foarte greu, pot spune chiar că extrem de greu. Maşinile cu tonaj de până la 7,5 tone vor tranzita oraşul, fiind direcţionate pe strada Horea – B-dul Decebal – strada 22 Decembrie şi invers, depinde de sensul de mers. Va fi lăsat, pentru deplasarea pe centura Devei, doar un singur sens de mers, care va funcţiona ca drum unic şi pentru intrarea, dar şi pentru ieşirea din oraş. Această rută va putea fi folosită doar de şoferii care conduc maşini de mare tonaj, mai exact, autovehicule cu o greutate de peste 7,5 tone. Cu siguranţă că vor exista probleme, nervi şi mult stres, dar nu avem ce să facem. Au fost montate semafoare şi indicatoare, care arată direcţiile provizorii de mers şi sperăm că şoferii vor rezista perioadei următoare. Facem un apel la calm, pentru că doar aşa vom ieşi cu bine din această situaţie”, a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful Poliţiei Rutiere Hunedoara.

Mai mulţi rutierişti

Pentru ca situaţia să fie sub control, şeful Poliţiei Rutiere Hunedoara spune că în perioada următoare, dacă va fi nevoie, va suplimenta numărul agenţilor rutieri. „Pe lângă patrulele mobile, mixte, formate din poliţiştii de la poliţia rutieră şi agenţi comunitari, pe care le avem şi acum în teren, dacă situaţia o va impune, vom detaşa mai mulţi poliţişti rutieri din alte oraşe ale judeţului, pentru a ţine lucrurile sub control”, a adăugat comisarul şef Dan Micu. Potrivit statisticilor, pe porţiunea din DN7, care tranzitează municipiul Deva, circulă zilnic aproape 40.000 de autoturisme.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. cristian spune:

    de cand un politist comunitar ( semianalfabet si de multe ori fara sa posede carnet de conducere) are atributii la circulatie ? hahaha

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ţeparii cu file cec rămân după gratii

Mandatele de arestare încheiate pe numele lui Ionuţ Bălan şi Ionuţ Crişan, bărbaţii care au reuşit în doar un an...

Fondul de garantare, salvarea angajaþilor neplãtiþi

Puţini dintre hunedorenii care au rămas fără un loc de muncă, dar şi fără drepturile băneşti pe care firmele intrate...

Winkler susţine mãsurile dure luate de guvern

Preşedintele filialei judeţene UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler, consideră că programul de austeritate anunţat de actualul Guvern este unul corect,...

Închide