Sport

Încep să trăiască

Ciprian Marinuţ

Dava Deva a făcut instrucţie cu ocupanta ultimului loc în Liga I de futsal, Inter Teliu Braşov, chiar pe terenul acesteia, impunându-se, cu scorul de 7-4. Este al doilea succes în actualul sezon pentru elevii lui Karoly Gaşpari, în 12 etape, care vor ca în ultimele runde, să părăsească subsolul clasamentului.

Ştiu futsal
Echipa deveană s-a acomodat, în sfârşit, cu rigorile din eşalonul de elită al futsalului românesc. Trupa pregătită de Karoly Gaşpari a dublat victoria de la Cluj, în ultima etapă a anului trecut, cu un succes la Braşov, obţinut marţi seară, în prima rundă din 2012. Devenii au fost excelent organizaţi, au etalat combinaţii din arsenalul futsalului performant practicat cândva de FC CIP Deva şi s-au impus cu autoritate. Eroul partidei a fost Adrian Moţ, „veteranul” devenilor marcând cinci din cele şapte goluri ale echipei. „Am condus cu 4-2 la pauză, ne-am desprins apoi la 7-2, fiind evident superiori, iar pe final, echipa s-a relaxat şi scorul a devenit 7-4. În sfârşit, încep să se vadă roadele muncii noastre şi sper să urcăm rapid în clasament”, a spus antrenorul Karoly Gaşpari.

De la 1-0, la 1-4
Inter a dat tonul la goluri prin Ionuţ Pârvu (min.3), fostul fundaş stânga al Stelei din anii ’90, care a şutat sub transversală, din unghi. Dava a stins elanul gazdelor cu o „rafală” de patru goluri consecutive. Moţ (5) a egalat după un „un-doi” cu A. Paul şi şi-a adus echipa în avantaj, după o bară a lui Buta (min.7). Ştefan Stoica (9) a majorat avantajul Davei, iar Buta (12) a făcut 4-1, cu un gol din jumătatea proprie, când gazdele jucau fără portar. Inter a adus suspansul în teren prin golul de 4-2, marcat de Matei (19). Dava a retezat orice tentativă de răzvrătire a Interului, după pauză, când Adrian Moţ şi Alin Paul au dat lovituri decisive pe contraatac. A. Paul a pasat perfect, iar Moţ a înscris de trei ori, în doar patru minute (21, 23, 25) şi Dava s-a distanţat decisiv. Pe final, a intervenit relaxarea, iar Inter a punctat prin Ivanciu şi Pârvu (30, 32), cu toată opoziţia portarului de Europene, Ionuţ Florea.
Dava dispută următorul joc, sâmbătă, la Deva, cu ocupanta locului trei, ACS Odorheiu Secuiesc. Trupa lui Gaşpari va evolua, din nou, în Sala Sporturilor din Deva, după ce, anul trecut, a jucat o perioadă de timp meciurile de „acasă”, la Simeria.
Dava Deva: I. Florea, Bozan – Macingo, Şt. Stoica, Al. Petrescu, B. Buta, Mateescu (c), Ionaşcu, A. Paul, Moţ, Muhtaseb.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura