Încep Campionatele municipale de fotbal și baschet la Deva

Luni, la Primăria Deva, primarul Florin Oancea și staff-ul de la CSM Deva, au stabilit ultimele amănunte legate de desfășurarea Campio­na­tu­lui municipal de fotbal și baschet.

Finala, în 3 iunie
Cele 16 echipe înscrise în com­pe­tiția fotbalistică, prin reprezentanții de­semnați, au efectuat tragerea la sorți pentru componența celor două serii și pentru partidele care se vor dis­puta începând cu data de 25 martie. Conform celor stabilite, sunt pro­­gra­mate câte șapte jocuri în fie­care grupă, în faza grupelor, semi­fi­nalele se vor derula în 27 mai, iar finala acestei pri­me ediții se va desfășura în 3 iunie. Jocurile vor fi arbitrate de către ofi­ciali de la AJF Hunedoara, fiind de­semnați arbitri de top din eșa­lonul 2 și 3, iar premiile vor fi asigurate de către sponsorii acestei competiții muni­cipale. De remarcat că, tot în pre­mieră, la jocurile care se vor desfășura în mai multe locații din municipiul Deva se vor în­trebuința mingile cu care s-a jucat la Cupa mondială în 2022, fiind vorba de un produs fran­țuzesc pus la dispoziție de un sponsor partener la a­ceastă competiție.

Adolescenți și mai puțin tineri
Întrecerile de baschet reu­nesc șapte echipe alcătuite din tineri cu vârsta între 16 și…mult peste 60 de ani, astfel că se vor întâlni față în față re­pre­zentanți ai mai multor ge­ne­rații și vom putea urmări chiar și meciuri în care se va juca în formații mixte (fete-băieți), ceea ce este din nou o pre­mieră. Campio­natul municipal de bas­chet se va derula în aceeași perioada ca și cel de fotbal, în organizarea Primăriei municipiului Deva, prin Clubul Sportiv Municipal.