ActualitateFlash

Incendiul de la groapa de gunoi a fost stins

Cristina Ghenea

Devenii pot răsufla uşuraţi. Incendiul de la groapa de gunoi din Deva a fost stins, după aproximativ două săptămâni de intervenţii continue. Mai mult de jumătate din rampa de gunoi a fost acoperită cu pământ, iar demersurile continuă.

După ce a ars cu flacără aprinsă timp de câteva zile, groapa de gunoi a mai rămas timp de aproximativ o săptămână sub fumul greu şi înecăcios, provocat de arderile mocnite de sub mormanele de deşeuri. Pentru că încercările repetate de a lichida incendiul nu dădeau rezultate, iar fumul insuportabil invada periodic casele devenilor, s-a format comisia pentru situaţii de urgenţă, care a luat măsuri suplimentare pentru remedierea problemei.
„Aceste măsuri fac parte din planul de conformare. Am primit un termen de 60 de zile de la Agenţia de Mediu pentru aplicarea lor, altfel ne va fi retrasă autorizaţia de funcţionare, iar groapa de gunoi va fi închisă”, a declarat Corina Oprişiu, şefa comisiei pentru situaţii de urgenţă. Aceasta a mai adăugat că astfel, circa 33.000 de metri cubi de pământ vor trebui folosiţi pentru acoperirea întregii gropi de gunoi. După nivelarea şi compactarea pământului, rampa va fi împrejmuită iar zona va fi securizată, pentru a nu mai permite accesul persoanelor care caută prin gunoaie. „Până la ora actuală au fost aduse circa 1.300 de transporturi de câte 20 de tone de pământ. Estimăm că până vineri (n.r. mâine) vom termina şi vom ieşi din situaţia de urgenţă”, a precizat Corina Oprişiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura