Actualitate

Incendiu puternic la un magazin şi o fostă hală de producţie, lângă Deva

Peste 600 de metri pătraţi din aco­perişul unui magazin şi al unei foste hale de producţie au fost distruşi de flăcări într-un incendiu violent care a izbucnit marţi dimineaţa în satul Sântuhalm, de lângă municipiul Deva, pentru stingerea focului pompierii intervenind cu cinci autospeciale de mare şi medie capacitate.

S-a extins cu repeziciune
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, incendiul s-a manifestat iniţial la magazin, care era construit în prelungirea halei de producţie oprită de mai mult timp, după care s-a extins cu repeziciune.
„De la magazin focul s-a extins la aco­perişul întregii hale, de peste 600 mp. Pentru că era pericol iminent ca flă­că­rile să cuprindă şi o casă de locuit, aflată chiar lângă hală, pompierii au acţionat în paralel şi pentru a ţine sub control flă­cările care ameninţau această cons­trucţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Lucian Morogan.
Iniţial la locul incendiului au intervenit pompierii Detaşamentului Deva dar, din cauza propagării rapide a flăcărilor, a fost nevoie de echipaje de sprijin cu echi­paje şi autospeciale de la Deta­şamentele din Hunedoara, Orăştie şi de Serviciul Voluntar pentru situaţii de Urgenţă Simeria.
Intervenţia s-a efectuat cu cinci autospeciale de stingere, de mare şi me­die capacitate şi cu o autoscară pen­tru a acţiona de la înălţime.
„Intervenţia echipajelor de pompieri a fost dificilă atât din cauza suprafeţei foarte mari cuprinsă de flăcări, cât şi din cauza presiunii mici a apei din hidranţii aflaţi în zona de acţiune. Autospecialele au fost realimentate cu apă, de mai mul­te ori, de la alţi hidranţi, aflaţi la un kilo­metru distanţă”, a precizat sursa citată.
Nu s-au înregistrat victime, iar incen­diul a fost stins. Potrivit pompierilor, cau­za incendiului a fost un scurtcircuit la instalația electrică a magazinului. A ars o suprafață de aproximativ 1.500 de metri pătrați (magazin + hală). (A.N.)

Această prezentare necesită JavaScript.