Incendiu la Colegiul ”Iancu de Hunedoara”

Marius Alexoiu

Incendiu la Colegiul Naţional ”Iancu de Hunedoara”. Peste 800 de elevi şi profesori au fost evacuaţi din unitatea şcolară. Focul a izbucnit la o magazie de la subsolul clădirii cu o mare degajare de fum înecăcios. Doi profesori au fost uşor intoxicaţi şi au fost transportaţi la spital.

Au făcut simulări
Focul a pornit după ora 8, la puţin timp de la începerea cursurilor. În clădire se aflau 807 elevi şi câteva zeci de profesori. Incendiul a pornit dintr-o magazie situată la subsol. A fost o mare degajare de fum care a cuprins holurile liceului şi s-a răspândit rapid şi în clase. Au intervenit pompierii, care au fost nevoiţi să utilizeze măştile de gaze.
„Am fost solicitaţi să intervenim la un incendiu izbucnit la un spaţiu tehnic de la Colegiul «Iancu de Hunedoara». Intervenţia s-a făcut cu două autospeciale cu apă şi spumă. Incendiul s-a desfăşurat cu mare degajare de fum care a cuprins două corpuri ale unităţii de învăţământ”, a declarat maiorul Bogdan Dănăiaţă de la ISU Hunedoara.
Evacuarea s-a făcut rapid. Nici un elev nu a avut de suferit. Elevii nu s-au speriat şi tocmai au recunoscut faptul că exerciţiile de simulare ale incendiilor sunt folositoare. „Am ieşit foarte repede din clase, toată lumea a ieşit. Am făcut la început de an o simulare de incendiu, fiecare clasă şi-a ştiut locul de pe terenul de sport unde să stea. N-a fost nici o problemă”, a spus un elev aflat în curtea liceului. Primarul Dan Bobouţanu, cel care a iniţiat exerciţiile de simulare în şcolile din municipiul Hunedoara, a declarat: Incidentul (n.r.-incendiul izbucnit la Colegiu) trebuie să ne dea de gândit. S-a dovedit, încă o dată, că am avut dreptate când am decis ca elevii şi dascălii din şcolile din municipiu să participe la simulările respective, în caz de calamităţi. Elevii au fost bine pregătiţi în acest sens, dovadă că au evacuat rapid şi în siguranţă clădirea şcolii. Vom continua cu asemenea acţiuni de pregătire în toate unităţile şcolare din municipiul nostru”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.