Incendiatorul din Vulcan, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare

Maximilian Gânju

Magistraţii de la Judecătoria Petroşani au decis ca tânărul care a incendiat un autoturism de lux ce aparţinea familiei primarului din Vulcan să stea după gratii patru ani şi jumătate. Giani Simulea (foto), acuzat de distrugere prin incendiere şi şantaj, poate face recurs la sentinţă.

Puşcărie, dar şi bani mulţi de plătit
Judecătorul din Petroşani care a avut de tranşat dosarul incendierii autoturismului de lux ce aparţinea fiului primarului din Vulcan, a hotărât că Giani Simulea se face vinovat de distrugere şi l-a condamnat la 4,6 ani de închisoare, dar şi de şantaj, pentru care a dictat o pedeapsă de trei luni de temniţă. Simulea va executa pedeapsa cea mai grea, adică de patru ani şi jumătate. Totodată, instanţa a decis obligarea incendiatorului la plata a 210.770 lei cu titlu de despăgubiri civile către Porsche România, societatea de la care era luat autoturismul în leasing şi 15.000 de lei cu titlul de daune morale către familia primarului Ile. Simulea va trebui să plătească şi 11.000 de lei cheltuieli judiciare către stat, iar pentru a fi stinse aceste obligaţii, judecătorul a decis aplicarea unui sechestru asigurator pe autoturismul bărbatului.

Poate face recurs la sentinţă
Tânărul din Vulcan poate ataca sentinţa cu recurs, la fel şi Alecsandru Ile, fiul primarului din Vulcan, al cărui autoturism de lux a fost incendiat. Giani Simulea a fost trimis în judecată de procurori pentru două infracţiuni de şantaj şi pentru distrugere. Acesta a încercat să obţină de la primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile şi fiul acestuia, Alecsandru Ile, prin ameninţări, suma de 50.000 de euro. Pentru că nu a obţinut banii, la adăpostul nopţii, a incendiat maşina de lux a fiului edilului şef. Giani Simulea şi-a recunoscut fapta, dar nu a dat detalii despre ce l-a determinat să-şi ducă la capăt ameninţările. Gheorghe Ile crede că în spatele faptei lui Simulea se află şi alte persoane, pe care bărbatul de 30 de ani încearcă să le acopere.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare