Sport

Încă un test trecut cu brio, alte 90 de minute fără gol primit!

Claudiu Sav

Corviniştii s-au impus şi în cel de-al doilea amical al stagiului de pregătire din Turcia. Echipa lui Florin Maxim a depăşit, cu 2-0 (1-0), FC Rustavi – din Liga a doua georgiană – graţie golurilor reuşite de Mitran şi Lupu. Este al cin­cilea succes la rând în testele de veri­ficare din această perioadă.

A lovit bara
Primele 45 de minute ale testului de astăzi au aparținut, aproape în totalitate, echipei noastre. Deși au intrat mai greu în meci, corviniștii au „punctat” printr-o pre­zenţă consistentă în jumătatea ­ad­versă şi după o succesiune de lovituri de la col­ţul terenului, au avut trei şanse de a mar­ca, prin Adrian Nicolae, Lupu şi Pop – cel din urmă lovind bara, cu o lovi­tură de cap, mingea ricoşată fiind apoi trimisă peste poartă de Lupu, din doar câţiva metri. Ins­istenţele au dat roade însă în minutul 29, când Blaga a trimis o degajare lungă, un fundaş adversar a trecut pe sub min­ge, iar Mitran a profitat şi a înscris din pos­tură de „unu la unu” cu portarul gru­zi­nilor. La scurt timp, Bradu a avut şansa lui 2-0, dar a trimis, cu capul, peste, din cen­trul careului – o centrare venită de la Iacob, pentru ca până la pauză şi Sebastian Ion să se mai înscrie pe „lista” celor care puteau majora dife­renţa, „Elektra” trimi­ţând însă prea moa­le, din zece metri.

Încă un meci
În actul secund, alb-albaştrii au făcut exact ceea ce nu reuşiseră în primele minute ale întâlnirii: au început tare şi „sus”, astfel că la scurt timp de la reluare au şi făcut 2-0, prin Lupu. „Şeptarul” nostru a urmărit bine un şut puternic al lui Hergheligiu, respins în lateral de por­tar, şi a trimis în plasă. Suficient cât Florin Maxim să opereze mai multe modificări în minutele ce au urmat, astfel că ocaziile la poarta grupării georgiene s-au mai rărit. Acelaşi Hergheligiu a reluat, plasat, din alergare, pe lângă poartă, o minge venită din dreapta de la Pop, pentru ca în minutele de final, Coman să mai peri­cli­teze poarta adversă, asta în condiţiile în care „activitatea” la buturile opuse a fost una timidă, cu doar două „şarje” ale celor de la Rustavi, în minutele de final. S-a încheiat 2-0, al cincilea succes con­se­cutiv în amicalele iernii, iar corviniştii se apropie, treptat, de finele canto­na­mentului din sudul Turciei. Nu înainte de a mai intra pe teren, o dată, pe 12 fe­bruarie, împotriva celor de la FK Andijon, grupare de primă ligă din Uzbekistan.

Obosiți
„Un nou meci bun, în faţa unui ad­ver­sar destul de arţăgos. Ţinând cont că am început cu o linie de fund schimbată faţă de prima partidă, chiar ne-am descurcat bine. Nu le-am dat foarte multe şanse să se exprime, am făcut pressing cât am rezistat fizic, dar, din nou, mi-aş fi dorit să mai fructificăm din ocaziile avute. Mai ales în prima repriză, când am avut şi faze fixe multe şi ocazii unu la unu… acum, la fel de adevărat e că, putem să punem pe seama oboselii astfel de exe­cuţii mai puţin reuşite, sau lipsa de lu­ci­ditate, dar poate vin golurile în meciurile oficiale, nu?! Chiar dacă mă repet şi pro­babil devin obositor, sunt foarte mul­ţu­mit de cum răspund băieţii, nu am ce să le spun. Mai avem un amical, cu un ad­ver­sar de primă ligă, mă interesează să ieşim cu bine din el şi să terminăm, implicit, bine acest cantonament, pentru a ne pregăti cum se cuvine pentru me­ciul cu CSM Slatina”, a declarat antre­no­rul nostru, Florin Maxim.
Tehnicianul corviniştilor a ţinut să cla­ri­fice şi situaţia medicală pe care o traver­sează Alexandru Neacşa, cel care nu a bifat niciun minut în amicalele de iernii. „Alex e bine, ultimele două sesiuni de an­tre­nament le-a dus foarte bine, a avut acea inflamaţie la tendon, e o acciden­ta­re destul de păcătoasă, pen­tru că ai im­pre­sia că eşti bine, dar după efort e posi­bil să ai probleme. Tocmai de aceea, nu am riscat, în ciuda faptului că terenurile aici arată bine, vrem ca el să fie bine pen­tru meciurile oficiale”, a com­pletat Maxim.
FC Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Blaga (63, Roman) – Iacob (46, Manolache), Pop (83, Răducanu), A. Nicolae (70, Lică), S. Ion (63, Mitran) – Lupu (63, Câmpan), Bradu (46, Coman), Chindriş (cpt.), Pîrvulescu (46, Hrezdac), Mitran (46, Velisar) – Hergheligiu (83, Predică).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura