Încă o reţea de prostituţie destructurată în Valea Jiului

28 aprilie 2015 | 2 Comentarii | Publicat in: Eveniment, Flash

03 proxenetMaximilian Gânju

Nu mai puţin de 15 persoane au fost ridicate cu mandat de către ofiţerii BCCO Alba şi procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de minori şi prostituţie. Moderatorul unei emisiuni de sport de la o televiziune regională din judeţul Hunedoara este printre cei care plasau minore clienţilor, dar şi un fost director de televiziune locală din Valea Jiului.

Moderator TV şi proxenet
Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii DIICOT au descins încă de la primele ore ale dimineţii în Valea Jiului, aceştia urmărind destructurarea unei reţele care se ocupa cu traficul de persoane şi prostituţie. Printre victimele grupării se află şi cinci fete minore cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, care erau convinse de proxeneţi să se prostitueze pe raza Văii Jiului, iar de serviciile lor sexuale beneficiau de la oameni de afaceri, directori şi până la antrenori de fotbal sau conducători de cluburi de fotbal din Valea Jiului. Unul dintre cei care făceau parte din această reţea de prostituţie este Telus Frigescu, fost conducător al clubului de fotbal din Lonea-Petrila, în prezent moderatorul unei emisiuni de sport la un post regional din Valea Jiului. Telus Frigescu a fost ridicat de ofiţerii BCCO Alba şi dus la audieri, iar surse demne de încredere spun că reţeaua a fost monitorizată atent timp de aproape jumătate de an. Potrivit aceloraşi surse, Frigescu punea la dispoziţia prostituatelor minore şi o garsonieră în municipiul Petroşani, dar expedia fete şi la locul cerut de client. Pentru a avea acces în cuibuşorul de nebunii, clienţii aveau să achite o sumă de bani care intra şi în buzunarul omului de televiziune.
Tot la DIICOT Alba, cu legătură în acest dosar, a ajuns şi fostul patron al unui post TV din Petroşani, post care s-a închis în urmă cu mai mulţi ani. Afaceristul a fost săltat de ofiţerii BCCO Alba şi dus la audieri, alături de managerul clubului de fotbal Minerul Lupeni. Primele informaţii arată că ambii ar fi beneficiat de serviciile prostituatelor, însă ancheta este abia la început şi urmează să se stabilească cu exactitate implicarea lor.

Minorele proveneau din familii modeste
Surse din anchetă mai spun că fetele minore plasate pe piaţa prostituţiei din Valea Jiului provin din familii modeste şi în unele cazuri, proxeneţii nu au ezitat să le bată când erau nemulţumiţi de prestaţia lor. Dosarul are legătură cu un alt caz celebru de prostituţie în care erau implicaţi minori şi care a fost anchetat de DIICOT, respectiv cel al fiului consilierei judeţene Dorina Pleşcan, caz care se află spre soluţionare pe rolul Tribunalului Hunedoara.
Ancheta procurorilor DIICOT şi a ofiţerilor BCCO Alba este la început şi la audieri ar urma să fie chemate şi alte persoane care au avut legătură cu reţeaua de prostituţie. Tot în această cauză, anchetatorii au mai descoperit că printre proxeneţi se aflau şi minori, exemplul fiind cel al unui adolescent de 17 ani din Lupeni, care avea o prietenă minoră, pe care o scotea „la produs”. Totodată, câteva tinere care practicau prostituţia, dar se ocupau şi cu racolarea şi plasarea fetelor, au mai fost ridicate şi din localitatea Aninoasa, două dintre ele recunoscând că se culcau cu diferite persoane pentru bani.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Cristina Alexandra spune:

    Baa telu nu lua bani:)) si nu sunt proxeneta :)))

  2. Vili Rupa spune:

    Cum adica , au monitorizat timp de sase luni ,ofereau taxa de protectie la politisti de nu sau luat masuri imiediat ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
De trei ori bronz şi un aur ratat

Luptătorii de la CSS Hunedoara şi CSŞ Petroşani au urcat de trei ori pe treapta a treia a podiumului la...

Echipă hunedoreană, cu pretenţii în Campionatul de Viteză în Coastă

Gruparea Axis Rally Team, cu piloţii Ionuţ Rudeanu (Deva) şi Mihai Cîmpeanu (Brad) în componenţă, se află pe locul patru...

Antiinflamatoare… sănătoase!

Dacă aveţi dureri de articulaţii sau de coloană, sunt sigură ca fugiţi repede la farmacie după un Ketonal sau Ibuprofen...

Închide