Încă o medie de 10 la Bacalaureat în judeţ

Rata de promovare la examenul de Ba­calaureat din această vară a crescut cu 1,92 la sută în judeţul Hunedoara, după soluţionarea contestaţiilor, un număr de 47 de candidaţi, declaraţi iniţial respinşi, reuşind să obţină o medie de trecere, in­formează Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Astfel, în urma rezultatelor finale, rata de promovare a Bacalaureatului în judeţul Hunedoara a ajuns la 66,53 la sută, iar după corectarea contestaţiilor numărul mediilor de 10 ajungând la cinci, mai mult cu una faţă de primele rezultate.
Pe de altă parte, dintre cele 998 de contestaţii depuse de absolvenţii de liceu, 300 de lucrări au fost evaluate cu note mai mici decât cele iniţiale. Pentru 59 de lucrări notele au rămas neschimbate, iar pentru 639 de teze notele au fost ma­jorate, după recorectare.
Pe ansamblu, din totalul celor 2.447 de candidaţi prezenţi la sesiunea din această vară, examenul de Bacalaureat a fost pro­movat de 1.628 de absolvenţi de liceu.
A doua sesiune de examen se va des­făşura în perioada 16 august-3 sep­tem­brie, fiind precedată de etapa de în­scri­e­re, între 19-26 iulie. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dăniel Gîrleanu-medalie de bronz la Campionatul European

Campionatele Euroropene de box pentru juniori care s-au desfăşurat la Tbilisi-Geor­gia, i-au adus hunedoreanului Daniel Gîr­leanu o medalie de bronz,

Canotoarele de aur ale României

România a câştigat medaliile de aur în proba feminină de patru rame plus unu, sâm­bătă, la Campionatele Mondiale de canotaj

Naţionala olimpică de fotbal, egal amical cu Arabia Saudită

Echipa olimpică de fotbal a României a terminat la egalitate cu formaţia similară a auditArabiei Se, 1-1 (1-1), sâmbătă, într-un

Închide