Încã 80 de locuinţe sociale în Deva

Nicolle Ebner

Consiliul Local Deva a aprobat construirea unui număr suplimentar de locuinţe sociale. Ieri, aleşii locali au adoptat documentaţia PUZ (plan urbanistic zonal), pentru ridicarea a patru noi blocuri, lângă cele opt date în folosinţă, anul trecut, pe Dealul Archiei, în prelungirea străzii Zăvoi.

Blocuri cu trei etaje şi mansardă

Terenul pe care urmează să fie construite cele 80 de apartamente cu două camere destinate închirierii este situat la circa 700 de metri de hotarul dintre Deva şi Archia, pe strada Zăvoi, şi are o suprafaţă de peste 16.000 de metri pătraţi, din care construibili sunt doar 3.109 metri pătraţi. Pe restul terenului, restricţia de construcţie este impusă de linia electrică aeriană (LEA) de 220 KV. Proiectul prevede ridicarea a patru imobile cuplate de locuinţe sociale, cu trei etaje şi mansardă, caracteristica de bază propusă a proiectului fiind de zonă rezidenţială cu funcţiuni complementare gen servicii, comerţ, instituţii publice. Potrivit viceprimarului Florin Oancea, investiţia va fi susţinută de la bugetul municipal, dar administraţia locală va încerca să obţină şi sprijin de la Guvernul României. Licitaţia pentru desemnarea constructorului ar putea avea loc peste două-trei luni. La sfârşitul anului trecut, Primăria Deva a dat în folosinţă un număr de 128 de locuinţe sociale amplasate în aceeaşi zonă.

Parcările, administrate de primărie

Tot ieri s-a constituit o comisie formată din cinci consilieri locali membri ai PNL, PSD, PDL, UDMR şi PRM, care va elabora un proiect de hotărâre privind administrarea celor 850 de locuri de parcare din Deva, de către Serviciul Public de Gospodărire Municipală (SPIGM), aflat în subordinea primăriei. „Le şedinţa trecută, au fost discuţii în contradictoriu pe tema administrării parcărilor. Am avut experienţe neplăcute şi cu licitaţiile organizate până acum. Ca atare, pentru a elimina orice suspiciune privind încheierea vreunui contract dubios, am decis ca toate parcările din municipiul Deva să fie administrate de către Serviciul Public. În acest mod, încasările vor intra, în totalitate, la bugetul local”, a declarat viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea. Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre va fi supus aprobării consiliului local, în şedinţa din luna februarie.

Conform estimărilor, sumele atrase la bugetul local pot fi între 80.000 şi 120.000 lei pe lună, în funcţie de gradul de exploatare a celor 850 de parcări existente pe domeniul public de pe raza municipiului Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Diferența dintre jocul de Bridge online și jocurile de cărți de la cazinouri

Jocurile de cărți au fascinat oamenii de secole, oferindu-le oportunități de distracție, competiție și socializare.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc zvonerii pe la colțuri că un personaj de la noi s-a enervat tare de…

2 zile ago

Laurențiu Nistor: Investiții în modernizarea Caselor de cultură din Orăștie și Hunedoara

Municipiul Orăștie, capitala culturală a județului Hunedoara, merită să aibă o sală de spectacole adecvată…

2 zile ago

Bulina albă

Ami Costa, elevă în clasa a V-a la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva…

2 zile ago

Bulina neagră

Cristian F., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce a…

2 zile ago

ANAMARIA GAVRILĂ, candidat POT la Primăria Deva: „Voi fi un Primar care sprijină firmele locale, nu care le alungă sau le pune bețe în roate!”

„Spunem NU firmelor de casă ale di­fe­riților oameni politici, care n-au făcut nimic altceva decât…

2 zile ago