Inaugurarea „Raftului American“ la Biblioteca Judeţeană

Mircea Crivăţ

Mâine, joi, 3 octombrie, de la ora 15:30, la Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, va avea loc inaugurarea “American Shelf” (Raftul American), eveniment la care participă Hans Klemm (foto), ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.
“American Shelf” reprezintă o donaţie de carte – literatură americană clasică şi contemporană, literatură pentru copii şi tineret, materiale pentru învăţarea şi predarea limbii engleze, precum şi cărţi despre politica externă, geografia şi istoria Statelor Unite. Colecţia oferă acces la resurse despre SUA, cultura şi valorile americane.
Donaţia va fi oferită de ambasadorul Hans Klemm şi va intra în patrimoniul Bibliotecii spre a sta la dispoziţia profesorilor, elevilor şi a publicului interesat.
În România, mai există „Rafturi Americane” la biblioteci din câteva oraşe. „Rafturile americane“ fac parte din programul de parteneriate cu biblioteci pe care l-a iniţiat Ambasada SUA în România şi completează cele nouă „Colţuri americane“ (American Corners). „Rafturile americane“ şi „Colţurile americane“ oferă resurse de informaţie autorizată despre SUA şi cultura Statelor Unite ale Americii, despre efectuarea studiilor în SUA şi învăţarea limbii engleze.
De amintit că ambasadorul Hans Klemm a mai fost prezent în judeţul Hunedoara în anii trecuţi. Astfel, în 2017, diplomatul s-a aflat într-o vizită privată în municipiul Hunedoara, când a vizitat Castelul Corvinilor. De asemenea, în luna octombrie 2018, ambasadorul Klemm a revenit în Hunedoara, prezentându-se la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din municipiu, unde a ţinut să-i felicite personal pe elevii care fac parte din echipa „Robot X”, câştigătoare atunci a Campionatului Mondial de Robotică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.