Comunitate

În trei ani, la spitalul din Hunedoara au venit 40 de noi medici

04 nicusorMagdalena Şerban

În perioada 2013-2015, la Spitalul Municipal „Dr. Al. Simionescu“ Hunedoara a venit o serie de medici noi. E vorba de 19 medici specialişti şi primari, cărora li s-au adăugat 13 rezidenţi. Lista a fost suplimentată de la începutul anului curent cu încă opt medici, rămânând deschisă pentru completare.

Atragerea doctorilor aflaţi în căutare de serviciu
În condiţiile în care spitalele din România, fie ele judeţene, municipale sau orăşeneşti, se plâng de exodul cadrelor medicale, mulţi preferând ca imediat de pe băncile facultăţii să ia calea străinătăţii pentru o remuneraţie decentă, în ultimii ani, instituţia sanitară hunedoreană a reuşit să-şi mărească echipa medicală.
„Multă lume consideră că managerii de spitale nu vor să primească medici noi. E o falsă percepţie. Ne dorim doctori cât mai buni. În fond, profesionalismul acestora dezvoltă brandul unui spital şi implicit calitatea actului medical oferit pacienţilor. Unul din dezideratele mele de când am preluat cârma instituţiei este ca la spitalul nostru să ajungă medici foarte buni. Astfel, în 2013 s-au îmbogăţit echipele medicale de la Pediatrie, ATI, Laborator Analize medicale, Oncologie, Psihiatrie, Neurologie, Gastroenterologie. În 2014 au mai venit alţi medici noi pe secţiile Neonatologie, Obstetrică-Ginecologie, ATI, Anatomie Patologică, Cardiologie, Dermato-Venerologie.  Anul trecut am angajat din nou la ATI, Pediatrie, Cardiologie, Psihiatrie, Gastroenterologie, Urologie şi Chirurgie. De la începutul anului curent avem încă opt medici nou-veniţi, adică trei cardiologi, trei chirurgi, un gastroenterolog şi un medic de urgenţă. Chiar azi (n.r. ieri) mă voi deplasa la Ministerul Sănătăţii, având ca scop obţinerea unui sprijin, mai exact punerea în contact cu acei medici care au absolvit de curând şi se află în căutarea unui loc de muncă. Din păcate, procedura de ocupare a unui post vacant de medic, care presupune, printre altele, publicarea anunţului de concurs în revistele de specialitate, este destul de învechită, iar mijloacele de promovare a acestor anunţuri trebuie actualizate permanent, astfel încât doctorii să identifice unitatea sanitară ca pe un potenţial angajator, mult mai repede”, a declarat Nicuşor Ştefan (foto), managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu“ Hunedoara.

Locuinţe asigurate
Pe de altă parte, pentru a determina medicii să aleagă Hunedoara, administraţia locală  vizează construirea unui bloc de locuinţe dedicat, astfel încât spaţiul locativ să nu reprezinte un impediment. „Şi acum, cei care ne aleg, beneficiază de cazare în cadrul unor spaţii special amenajate chiar în spital. Nu se percepe nici un fel de taxă sau chirie, în afara faptului că fiecare trebuie să achite contravaloarea consumului lunar înregistrat în cazul utilităţilor. Este un aspect important, pe care trebuie să-l punctăm, din start. În alte cazuri, după o perioadă iniţială de şedere, se întâmplă să-şi întemeieze o familie şi să se mute sau pur şi simplu să opteze pentru propria locuinţă pe care să şi-o achiziţioneze pe baza unui credit”, a arătat Nicuşor Ştefan. Acesta a mai precizat faptul că se asigură ajutor în găsirea unui loc de muncă si pentru soţii/soţiile medicilor, precum si sprijin în formarea profesională, prin obţinerea de noi competenţe, atestate sau specializări.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura