În ţara nimănui s-a luat curentul!

2 iulie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Valentina Mureşan

S-a luat pentru că s-a dat! Şi s-a dat pentru că ne pasă prea puţin de ziua de mâine! Cred că suntem singura ţară din lume care şi-a cedat bogăţiile subsolului, energia şi pădurile, într-un mod ignorant şi alarmant.

Tovarăşe comandant de ţară, detaşamentul fraierilor din România, cu un efectiv de câteva milioane de locuitori rămaşi pe alocuri, este gata pentru începerea procesului de trezire naţională! Şi ne trezim pentru că suntem obligaţi să o facem! Ne-aţi fixat ceasul prea târziu pentru noi, dar nu suficient de târziu pentru copiii noştri, pentru că vrem să trăim în ţara noastră, vrem să ne muncim pământul, vrem să-l lăsăm moştenire. Ştim, nu mai avem gaze naturale, nu mai avem petrol, nu mai avem cărbune, nici aur, nici curent electric, nici păduri, nici ape. Ştim că nu mai suntem stăpâni, aşa cum şi-au dorit înaintaşii noştri. Ştim că am dormit, în timp ce unii ne-au vândut şi cearşaful de sub noi…. Dar ne trezim încet şi sigur şi o facem, pentru că vrem să ne luăm ţara înapoi!
Locuiesc într-un sat din România, poate cel mai frumos de pe pământ, numit Densuş. În limba bătrână, se descifrează ”Domnul de din sus”, ca mai apoi să se scurteze denumirea la ”de din sus”, iar în zilele noastre avem denumirea Densuş. Este o locaţie strategică pentru turismul din Ţara Haţegului şi un punct important, istoric şi religios al judeţului Hunedoara, dar şi al ţării. Ei bine, aici sunt multe lipsuri, multe şi grave. Dar despre unul din ele voi vorbi astăzi: curentul nostru electric, cel de toate zilele! şi noi, cei din mediul rural suntem oameni şi noi suntem România!
Faptic, câteva milioane de români plătesc o factură de curent electric. Unul pe care noi îl vindem ieftin şi îl cumpărăm înapoi, foarte scump. Dar asta e altă poveste! Tot faptic, distribuitorul realizează lunar, venituri de milioane de euro. Problema este că, deşi vorbim de cel mai mare agent economic de pe piaţa din România, multe localităţi din ţară stau în beznă… deşi plătesc abonamentul, plătesc factura, plătesc şi electrocasnicele stricate, plătesc orice, că aşa e românul obişnuit: vine factura, se pune la coadă. Doar că acest agent economic a disponibilizat marea majoritate a angajaţilor, adică ne prăjeşte pe toate fronturile, iar fără angajaţi, ce să vezi?… lucrările sunt anevoioase, identificarea defecţiunilor ia timp, reparaţiile la fel, toaletarea vegetaţiei este imposibil de realizat, transformatoarele sunt subdimensionate, reţele învechite şi obosite, iar stâlpii de curent stau să ne cadă oricând în cap. Iar ca prosteala acestui popor să fie la cote maxime, ce s-a gândit agentul economic? Păi, dacă tot sunt căderi repetate de tensiune, întreruperi pe termen lung, se strică centralele, frigiderele, cuptoarele electrice, boilerele etc. Vine poporul prostit peste noi. Drept urmare, deşteptul agent economic a luat o măsură la fel de deşteaptă: a introdus o clauză de despăgubire, conform căreia primeşti banii pe aparatura defectată din culpa lor, dacă şi numai dacă ai revizie tehnică la instalaţie, făcută la zi. Iar această clauză este pusă deasupra asigurărilor de locuinţă sau de bunuri! Adică, nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le pute!
Dar să revin la subiect! Avem nevoie urgentă de o soluţie tehnică, de protecţia noastră ca şi consumatori. Liniile de tensiune trebuie modernizate, transformatoarele redimensionate, fiecare localitate trebuie prevăzută cu echipe care să toaleteze permanent vegetaţia care implică liniile de tensiune. Toate acestea trebuie impuse de cineva, iar acel cineva este OBLIGATORIU statul român, cel care uită mereu să fie stăpân… stăpânul românilor! Acest stat are obligaţia să impună angajări, nu să tolereze disponibilizări, iar OPC-ul să îşi facă treaba!
De aceea vă invit să semnăm în număr cât mai mare o petiţie care să oblige furnizorul principal de energie electrică, să se implice ca în orice ţară civilizată! Găsiţi mai jos denumirea petiţiei, iar pentru online, link spre aceasta. Vă rog să fim uniţi! Pentru că uniţi, putem fi puternici! A sosit clipa în care cerem să ni se aprindă LUMINA!
Link petiţie: https://www.petitieonline.com/modernizarea_ distribuiei_de_curent_electric_in_romania

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Sergiu spune:

    404 Not Found
    Adresa petitiei nu functioneaza.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 3.07.2019

Daniel Juchi, tânăr de 22 de ani, din Deva Pentru că la apelul făcut de el, judecătorii au decis să...

Bulina albă, 3.07.2019

Mihai Leu, fost boxer profesionist, actual pilot curse auto Pentru că s-a clasat pe locul întâi în etapa de la...

Gura lumii, 3.07.2019

Vorbesc gurile rele că un membru de partid de pe la noi nu poate să justifice ce a făcut cu...

Închide