ActualitateFlash

În sfârşit, căminul societăţii Condor a fost eliberat de chiriaşii ilegali. Evacuaţi cu poliţia

02 evacuare camin condorOana Mihnea

Persoanele care locuiesc în căminul aparţinând societăţii Condor de pe Aleea Moţilor, din municipiul Deva, au fost somate de administrator să părăsească locuinţele. Ieri, la primele ore ale dimineţii, mutarea celor care au refuzat să plece de bunăvoie s-a făcut cu scandal şi cu intervenţia poliţiştilor locali.

Au încercat să opună rezistenţă
Se ştie că blocul respectiv este unul rău famat din cauza faptului că aici se aciuază tot felul de persoane, majoritatea fără forme legale, în unele cazuri fiind vorba chiar şi de infractori. Pe lângă problemele pe care le fac vecinilor din zonă, în jurul acestui imobil domneşte o mizerie de nedescris, lucruri care i-au adus în pragul disperării pe locuitorii blocurilor din jur.
Încă din luna februarie, când a avut loc o razie de amploare pe Aleea Moţilor, atât la căminul Condor, cât şi în căminul social al primăriei, s-a discutat despre intenţia de renovare a blocului privat. Momentul acesta a sosit, motiv pentru care luni, oamenii de la căminul Condor s-au trezit cu un mesaj în scara blocului, din partea administratorului, în care erau anunţaţi că până în 25 noiembrie, adică până ieri, trebuie să părăsească locuinţele. Unii dintre ei s-au conformat, însă au rămas aproximativ 75 de persoane, care au refuzat să plece, pe motiv că nu au unde să se ducă. Aceştia locuiau în căminul Condor fără a avea contract de închiriere cu firma şi au ieşit dis-de-dimineaţă în faţa blocului, să vadă ce se va întâmpla cu ei.
„Nu este normal să ne scoată în stradă în prag de iarnă. Unde o să mergem? Eu am cinci copii, îi trimit pe toţi la şcoală, iar eu am serviciu, muncesc ca să avem bani. Am băgat cinci milioane în camera unde stau, am pus polistiren, am zugrăvit, am aranjat, am făcut curăţenie. Le-am spus celor care făceau mizerie aici să nu mai facă şi mi-au spus că mă dau la poliţie. Să ne dea alte locuinţe dacă vor să plecăm de aici“, a spus un locatar al blocului.

S-a găsit o rezolvare!
La scurt timp după răbufnirea oamenilor din stradă, poliţiştii locali au ajuns la faţa locului şi i-au îndrumat către Direcţia de Asistenţă Socială Deva. „La solicitarea proprietarului imobilului şi în urma numeroaselor sesizări venite din partea cetăţenilor care locuiesc în preajmă, s-a trecut la măsura evacuării căminului şi a mutării persoanelor în alte spaţii. Poliţia Locală Deva a acordat sprijin pentru punerea în executare a măsurii, legitimarea persoanelor şi îndrumarea lor către Direcţia de Asistenţă Socială pentru a intra în legalitate şi a primi alte locuinţe, conforme cu standardele unei vieţi normale. La momentul actual, aici nu există sursă de apă, căldură sau curent, acest lucru reprezentând un real pericol pentru ei şi pentru cei din jur. Cei care nu au domiciliul în Deva vor fi îndrumaţi spre localitatea de domiciliu. Nu este vorba despre evacuare, ci despre intrarea în posesie a unei clădiri“, a declarat Teodor Bălan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Deva.
La iniţiativa Primăriei municipiului Deva, şapte familii, 12 adulţi şi 23 de minori au fost deja relocaţi, fiind vorba despre persoanele cu acte de identitate emise pe Deva. Administraţia locală le-a pus acestora la dispoziţie locuinţe de necesitate în căminele Rempes şi Minier, dar şi la Adăpostul de Noapte, unde au mers o femeie în vârstă şi un adult.

One thought on “În sfârşit, căminul societăţii Condor a fost eliberat de chiriaşii ilegali. Evacuaţi cu poliţia

  • Ziua Nationala a Romaniei este o sarbatoare a romanilor de pretutindeni. Ii doresc tarii noastre sa se bucure de prosperitate, cetatenii sa fie sanatosi, sa ne continuam cu incredere si rigurozitate drumul european. La Multi Ani Romania ! La Multi Ani Romani !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura