Actualitate

În şapte ani, s-au ridicat 11 blocuri ANL

02 ANL-uri (1)

Nicolle Ebner

Pentru ca, în judeţul Hunedoara, să fie construite mai multe blocuri ANL, este nevoie interes şi implicare mai mare din partea primarilor. Mihai Leu, reprezentantul ANL în judeţul Hunedoara, spune că Agenţia investeşte acolo unde este nevoie de locuinţe, însă propunerile, justificate şi bine argumentate, trebuie să vină din partea primarilor.

„Vreau să atrag cât mai multe fonduri”
„Este normal ca primarii să vină cu propunerile, deoarece ei cunosc cel mai bine situaţia cererilor, terenurile disponibile, şi dacă există fonduri pentru realizarea infrastructurii şi introducerea utilităţilor. Vreau să atrag cât mai multe investiţii către judeţul Hunedoara, dar cum spuneam, asta depinde de primari. În acest gen de activitate, am nevoie de sprijinul lor”, declară Mihai Leu, menţionând că identificarea unor noi amplasamente nu se poate face fără aportul administraţiilor locale. „Am găsit un teren propice construirii unui bloc ANL la Geoagiu, iar în perspectivă avem Simeria şi Brad”, mai spune reprezentantul ANL în judeţul Hunedoara.

Deva, din nou, cea mai tare din judeţ
În perioada 2002-2009, în judeţul Hunedoara s-au construit 11 blocuri ANL (Deva-2, Hunedoara-2, Orăştie-2, Petrila -3, Uricani şi Brad câte unul), însumând 438 de locuinţe, repartizate spre închiriere tinerilor până în 35 de ani. Alte 180 de apartamente sunt în curs de finalizare. „Este vorba de un bloc cu 60 de locuinţe, în Călan, ce va fi dat în folosinţă luna viitoare. Alte 16 apartamente vor fi recepţionate, la Petroşani, în luna octombrie. De asemenea, în Deva, au început lucrările la unul dintre cele mai mari şi mai frumoase blocuri ANL din judeţ. Dacă lucrurile merg bine, la sfârşitul anului viitor, vom inaugura un bloc ANL cu 104 apartamente pentru tineri”, a mai declarat Mihai Leu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.