În rândul „Salvatorilor României“ din judeţ a intrat dihonia! Excluderi, suspendări şi demisii în USR Hunedoara

7 ianuarie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Scandalul din USR Hunedoara nu merge spre final, ci dimpotrivă, se pare că ia amploare şi ies la iveală tot mai multe lucruri despre unii dintre membrii acestui partid.

Totul este clar, membrii USR care sunt anti-Barna trebuie maziliţi! O spun unii dintre cei care fac parte din această formaţiune politică şi lucrurile se îndreaptă într-o altă direcţie decât cea pentru care a fost înfiinţat partidul. ”Fără penali în funcţii publice” a fost lansat de useriştii, dar nici ei nu mai respectă această lozincă.
Filiala Deva a USR este cea mai puternică din judeţ şi de aceea se vrea preluarea conducerii acesteia de către oameni pro-Barna. Recent, a fost aleasă o nouă conducere a USR Deva, având-o în frunte pe Lucia Szitar (foto stânga), femeie de afaceri din reşedinţa de judeţ, care a declarat că nu vrea să candideze pentru nici o funcţie în administraţia publică. După ce la 1 ianuarie 2020, s-a ales noua conducere a USR Deva, luni, 6 ianuarie, Pollyanna Hangan (foto dreapta), preşedintele filialei judeţene, a convocat Biroul Judeţean al USR şi a dat afară mai mulţi membri, iar pe alţii i-a suspendat din partid. În total, 10 membri USR au fost excluşi din partid, printre care Lucia Szitar, proaspăt aleasă preşedinte la Deva şi pe vicepreşedintele Camelia Măhălean. Alţi opt membri au fost suspendaţi din partid, iar unul a demisionat. Ieri a demisionat şi vicepreşedintele de la USR Tomeşti, astfel că această organizaţie a fost dizolvată. Se pare că mulţi nu mai rezistă presiunilor şi pleacă din formaţiunea condusă de Dan Barna. Mulţi au crezut că partidul este condus corect şi au văzut în această formaţiune politică salvarea ţării, aşa cum îi spune şi numele. Însă, mulţi se consideră păcăliţi şi acuză că formaţiunea este condusă mai rău ca pe vremea comuniştilor.

Alegeri invalidate
Să revenim însă la problemele din partidul care şi-a propus să salveze Romînia. Conducerea USR Hunedoara a decis să invalideze rezultatul alegerilor de la USR Deva, din 1 ianuarie 2020, şi a decapitat toată conducerea organizaţiei. Motivul? Nerespectarea statutului partidului.
„Statutul şi regulamentele interne sunt esenţiale pentru buna noastră funcţionare, mai ales că suntem un partid tânăr, în plină creştere. Manfred Hausmann spunea că «democraţia înseamnă să respecţi regulile jocului chiar şi atunci când nu este atent nici un arbitru». Filiala judeţeană USR Hunedoara şi-a propus să aducă oameni noi în politică, dar reuşita noastră ca organizaţie se poate baza doar pe respectarea regulilor, a drepturilor membrilor şi a statutului pe care cu toţii ni l-am asumat când am devenit membri ai Uniunii Salvaţi România”, a afirmat Pollyanna Hangan, preşedintele filialei judeţene USR Hunedoara, într-un comunicat de presă.
Contactată, Lucia Szitar a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că va contesta decizia de excludere din partid şi că alegerea conducerii de la USR Deva a fost perfect statutară.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gigi spune:

    abia astept sa vina astia sa conduca romania.
    se va alege praful de tot, dar poporul merita.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Petiţie pentru susţinerea doctorului Raed Arafat: S.O.S. – SMURD în pericol!

Asociaţia Salvital Hunedoara lansează începând cu data de 7 ianuarie 2020 Petiţia de susţinere a omului şi doctorului Raed Arafat:...

Bulina neagră, 8.01.2020

Vasile Vlăduţ Ioanăş, tânăr din municipiul Lupeni Pentru că a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a agresat şi tâlhărit,...

Bulina albă, 8.01.2020

Adina Pera Ştefănie, director executiv al DSP Hunedoara Pentru că în urma activităţii bune desfăşurate la conducerea Direcţiei de Sănătate...

Închide