Sport

În careul de aşi la naţionale

Ciprian Marinuţ

Tenismanul hunedorean Alexandru Giurcă (foto), legitimat la SCM Deva, a ajuns până în semifinale în proba de dublu a Campionatului Naţional al sportivilor de 18 ani şi până în sferturile de finală în competiţia de simplu.

Bronz la dublu

Alexandru Giurcă este de la un turneu la altul un tenisman tot mai complet. Sportivul hunedorean a confirmat calificările în semifinale la turneele ITF din Bulgaria, Ungaria, Croaţia şi România şi prin rezultate foarte bune la Campionatul Naţional rezervat sportivilor de 18 ani, desfăşurat la Sibiu şi Mediaş, la finalul săptămânii. Alex a jucat foarte bine la dublu alături de Ştefan Vinţi (Dafora Mediaş) şi a câştigat medalia de bronz, după ce a ajuns până în semifinale. Giurcă şi Vinţi au trecut în turul I de dublul Victor Cornea – Lucian Gheorghe (TC Pamira Bucureşti) cu 6-3, 6-2, iar în sferturile de finală au dispus de Vlad Damian şi Gheorghe Fifea (Diamant Bucureşti) cu 6-2, 6-2. Cei doi au ratat accesul în finală, după ce au cedat, la mare luptă, scor 6-4, 2-6, 6-10, în faţa dublului Sebastian Erimicioiu – Theodor Marin (SCM Bacău). „Rezultatul e foarte valoros, mai ales că la turneu au fost prezenţi mulţi jucători, care sunt deja bine cotaţi în clasamentul internaţional ITF”, a precizat Lunela Maier, antrenoarea sportivului de la SCM Deva.

Şansă irosită la simplu

În proba individuală, Alexandru Giurcă a început perfect şi l-a eliminat în turul I pe favoritul cinci al turneului Sebastian Erimicioiu, de la SCM Bacău, cu scorul 6-2, 2-6, 6-3. Alex a confirmat forma bună şi în turul secund, în care a dispus de Ştefan Toderiţă (Sportul Studenţesc) cu 6-3, 2-6, 7-5, însă s-a împiedicat în sferturi în faţa unui jucător mai slab cotat, Vlad Nicolescu (TC Bucureşti), fiind învins cu 3-6, 3-6. „A evoluat foarte bine în primele două tururi, însă apoi, nu a mai avut putere să se concentreze la fel. E păcat că a ratat acel meci din sferturi, pentru că avea un culoar foarte bun şi ar fi putut să joace chiar finala”, a spus Lunela Maier, antrenoarea sportivului de la SCM Deva.

„Cupa Oraşului”, la Hunedoara

Un număr de peste 50 de tenismeni, de la cluburi din zona Ardealului, participă, de ieri, în Hunedoara, la „Cupa Oraşului”, competiţie de categoria a IV-a. Concursul se desfăşoară la categoriile de vârstă 10, 12, 14 şi 18 ani, feminin şi masculin.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura