Sport

În „careul de aşi” ai judoului românesc

11 x 1 lidia marin (prima din stanga)Ciprian Marinuţ

Sportiva Lidia Marin (foto), care are dublă legitimare la SCM Deva şi CSS 1 Bucureşti, s-a clasat pe locul patru în topul celor mai buni judoka din România în anul 2015, dat publicităţii ieri, de Federaţia Română de Judo. Medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale şi vicecampioană europeană la nivel de cadeţi, sportiva antrenată de Aurel Bîrcă şi Ramona Enache a fost devansată doar de senioarele Andreea Chiţu şi Corina Căprioriu şi junioara Ştefania Dobre.

Performanţa anului în judo-ul devean
Cele două medalii la competiţiile majore ale anului au fost decisive pentru intrarea sportivei care se pregăteşte la SCM Deva şi în cadrul Centrului Naţional de Judo din municipiul în „careul de aşi” al judo-ului românesc. Lidia Marin a realizat performanţa anului pentru judo-ul din Deva, după ce a obţinut bronzul la Campionatele Mondiale rezervate cadeţilor desfăşurate în luna august la Sarajevo, în Bosnia Herţegovina. Ea a beneficiat de statutul de lideră mondială a categoriei 40 kilograme în topul anului 2015 întocmit de Federaţia Internaţională de Judo şi a avut liber în primul tur din grupa A. În turul doi, sportiva antrenată de Aurel Bîrcă şi Ramona Enache a învins-o pe tunisianca Oumaima Bedioui, câştigând grupa şi asigurându-şi un loc în semifinalele competiţiei. În duelul pentru accederea în ultimul act, Lidia Marin a fost învinsă, la mare luptă, de Oidovchimed Baasansuren, din Mongolia, câştigătoarea grupei B, şi a ratat accederea în finală. Sportiva tricoloră a luptat apoi în finala pentru medalia de bronz cu Nursulu Yeraliyeva, din Kazakstan, şi a reuşit să urce pe treapta a treia a podiumului, după o victorie meritată. „Câştigarea unei medalii de bronz la Mondiale este o performanţă de nota 10”, a afirmat atunci Mugurel Ciuşcă, directorul Centrului Naţional de Judo de la Deva. Anterior, în luna mai, Lidia Marin a cucerit titlul de vicecampioană continentală la categoria -40 kilograme în cadrul Campionatelor Europene de Judo pentru cadeţi, în Bulgaria. Medalia de argint obţinută de componenta Centrului Naţional de Judo de la Deva a fost cea mai valoroasă a delegaţiei României la această competiţie şi era cea mai importantă de până la acel moment pentru SCM Deva în anul 2015.

Sportivii anului 2015
Lidera ierarhiei naţionale a anului 2015 la judo este Andreea Chiţu, care are în palmares o medalie de argint la Campionatul Mondial de seniori de la Astana şi o medalie de aur la CE seniori de la Baku (Azerbadjan). Pe locul doi s-a clasat Corina Căprioriu, care a obţinut o medalie de argint la CM seniori de la Astana, iar pe locul trei s-a situat Ştefania Dobre, medaliată cu aur la CE juniori din Austria. În continuare, pe locurile 5-10 s-au situat: Vlad Luncan (medalie de bronz CE cadeţi, Sofia); Răzvan Ciolan (medalie de argint FOTE cadeţi Tbilisi); Iulian Surlă / Aurelian Fleisz (medalie de argint CM Nage no Kata Amsterdam, medalie de aur CE Nage no Kata grupa 2 Herstal, medalie de aur CE Nage no Kata open Herstal); Alina Zaharia / Zaharia Cheru (medalie de bronz CM Ju no Kata Amsterdam, medalie de aur CE Ju no Kata grupa 1 Herstal, medalie de argint CE Ju no Kata open Herstal); Larisa Florian (medalie de argint Universiadă Gwangju) şi Vlăduţ Simionescu (medalie de bronz Universiadă Gwangju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura