În alertă, din cauza gripei porcine

03 gripa

Nicolle Ebner

Epidemiologii din judeţul Hunedoara sunt în alertă. Ieri, a apărut primul caz cu simptome clare de gripă de tip nou A/H1N1, la un bărbat din municipiul Hunedoara, sosit din SUA. În acest week-end, s-au mai făcut recoltări de probe la alte trei persoane din localităţile Peşteana şi Brad.

„Primul caz epidemiologic clar”
Vineri, un băiat de 10 ani şi bunica sa, în vârstă de 55 de ani, din satul Peşteana-Haţeg, au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului municipal din Hunedoara, fiind suspecţi de gripă nouă. Sâmbătă, o altă persoană, din Brad, s-a prezentat la spitalul din localitate cu simptome de gripă. „La cele trei persoane am făcut recoltări pentru viroze sau gripă sezonieră. Bărbatul care a venit duminică, cu avionul, din America, s-a simţit rău. În acest ultim caz, proba recoltată am trimis-o la laboratorul Cantacuzino din Bucureşti cu salvarea, pentru că este context epidemiologic clar”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, dr. Sanda Cârciumaru, din cadrul DSP Hunedoara. Pentru primii trei pacienţi răspunsul nu venise până ieri, probabil pentru că nu sunt pozitivi, a menţionat medicul epidemiolog mai sus citat.
Pacientul din Hunedoara a primit tratament şi este izolat, deocamdată, la domiciliu. Potrivit dr. Sanda Cârciumaru, secţiile de infecţioase din judeţul Hunedoara vor primi medicaţia necesară tratării gripei de tip A/H1N1 în cursul zilei de astăzi. Până acum, DSP Hunedoara a primit doar maculatură informativă privind campania de vaccinare şi steguleţe cu inscripţia „sunt vaccinat”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.